Murgeanu: ANL nu va renunţa la construcţiile făcute prin credit ipotecar

ANL nu va renunţa la construcţiile făcute prin credit ipotecar, iar Guvernul ar putea forţa băncile să fie mai permisive în privinţa creditării, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

15 afișări
Imaginea articolului Murgeanu: ANL nu va renunţa la construcţiile făcute prin credit ipotecar

Murgeanu: ANL nu va renunţa la construcţiile făcute prin credit ipotecar

Întrebat dacă va fi diminuat ritmul sau chiar se va renunţa la construirea de locuinţe ANL prin credit ipotecar, în condiţiile în care creditarea nu mai este la fel de permisivă ca în trecut, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) a răspuns: "Nu, pentru că politica Guvernului este să nu se renunţe la credite. Ar fi o tâmpenie. În schimb, Guvernul poate să forţeze băncile să fie mai sănătoase la cap, de exemplu. Aici este o chestiune şi să ştiţi că se discută treaba asta. Din punctul meu de vedere, pentru tineri asta este singura şansă la o locuinţă: fie să o ia de la Primărie pe social, fie pe credit ipotecar. Şi aici e de discutat, să vedem dacă statul nu se poate implica mai mult. Mă refer la cuantumul de până în 35 de ani", a răspuns Murgeanu, citat de MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte preţurile locuinţelor, secretarul de stat este convins că vor mai scădea, chiar dacă în prezent, susţine el, statul este un dezvoltator rezonabil.

"ANL construieşte la nişte preţuri foarte rezonabile pe piaţă faţă de ce se construia până acum. Sigur, real-estate-ul, toată partea de dezvoltare, toată partea de locuinţe o să cadă pentru că este foarte mare oferta şi foarte mică cererea", a apreciat secretarul de stat în MDRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici