Născut să iubească, ucis de ură fără motiv. Tragica poveste a românului asasinat în Germania

  • Cetăţeanul român care a fost împuşcat de un extremist în oraşul german Hanau plecase din ţară ca să adune bani pentru tratamentul mamei lui
  • Românul avea de gând anul acesta să îşi ceară iubita în căsătorie
  • Tânărul avea 23 de ani
3283 afișări

Tânărul din Giurgiu, despre care rudele susţin că împărţea numai dragoste în jurul lui, şi-a găsit moartea în gloanţele trase la întâmplare de un extremist de dreapta, din Germania. Viorel a murit doar pentru că asasinul a văzut că vorbeşte la telefon şi a crezut că sună la poliţie. A îndreptat arma spre tânărul care oprise maşina în faţa unui bar.

„S-a oprit să-şi ia suc, să mănânce, cred că abia apucase să parcheze maşina. El nu merita soarta asta, dar a fost la locul nepotrivit”, spune vărul tânărului asasinat miercuri seara.

Aşa a pierit băiatul care s-a despărţit de ţară, prieteni şi iubită ca să îşi ajute mama să supravieţuiască. Femeia era grav bolnavă, iar acolo îi era mai uşor să se trateze. Viorel era în Germania de 4 ani şi norocul părea că îi zâmbeşte.

„A plecat în Germania, a renunţat la liceu ca să-şi facă un trai mai bun, 50% reuşise, îşi luase permisul, maşină, se angajaze la o firmă de curierat şi voia să şi strângă bani”, mai spune vârul lui Viorel.

În Germania, tânărul de 23 de ani întâlnise marea iubire, tot o româncă şi făcea planuri romantice să o ceară în căsătorie.

„Aveau planuri de viitor, se gândeau la copii”, spune mătuşa românului asasinat.

Acesta le-a dat vestea şi rudelor de acasă, în toamnă, atunci când a fost ultima dată în ţară. Mătuşa lui parcă a simţit că urma să se întâmple ceva rău. „Am rămas în stradă uitându-mă după el, dacă aveam o putere să-l opresc să nu mai plece”, îşi aminteşte femeia.

Viorel ştia, însă, că trebuie să se întoarcă în Germania pentru că cea care i-a dat viaţă depindea de el. Acum, însă, se va întoarce pentru ultima dată în ţară şi va deveni o amintire. A unui copil care şi-a iubit părinţii mai mult decât pe el...

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici