Naşii Tarabelor: Cât de INACCESIBILE sunt tarabele din pieţe pentru ţăranii autohtoni?

Echipa Stirile Pro TV a mers in mai multe cartiere din Bucuresti, in cautarea unei tarabe. Adevarul e undeva la mijloc - la piata gasesti loc sa vinzi, insa daca vrei vad e bataie mare. Tarabele bune sunt date pe bani grei si lasate din generatie in generatie.

607 afișări
Imaginea articolului Naşii Tarabelor: Cât de INACCESIBILE sunt tarabele din pieţe pentru ţăranii autohtoni?

Naşii Tarabelor: Cât de INACCESIBILE sunt tarabele din pieţe pentru ţăranii autohtoni?

Piata Progresului, din sectorul 4. Primaria trimite in piata o echipa sa veririce certificatele de producator. Seful Directiei Inspectie-Control pune intrebari unui negustor: "Cum o chema pe mama la care cultivati? Soacra. Asa soacra. O cheama Didina. Pai Didina in acte e Filofteia. Si comuna unde faceti recolta? Visina. Visina in actele dumneavoastra e de fapt Dragodana!"

O scena emblematica pentru pietele din Capitala care vorbeste despre eficienta verificarilor facute in fieful tarabagiilor. Se intampla in toamna lui 2010. In partea dreapta este un pietar care are certificat de producator, conforma caruia este cultivator de brocolli. In stanga, este controlorul primariei, care pretinde ca vrea sa ii demaste pe falsii producatori. Intre ei, studiaza intens discutiile seful Pietelor la acea vreme - Stefan Florerscu, ulterior si candidat la primaria sectorului 6. Langa el este administratorul Pietei Progresului. Ambii sunt oamenii primariei, ca si echipa de control. Par nedumeriti si oarecum mirati ca in piata lor se petrec astfel de nereguli.

Citeşte mai multe despre naşii tarabelor pe stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici