Năstase: Când este ordin de la stăpânire, se execută cu plăcere

Deputatul PSD Adrian Năstase declară, într-o postare pe blog, că DNA a aşteptat începerea campaniei electorale pentru a-i aduce la cunoştinţă punerea sub învinuire în "dosarul Zambaccian", apreciind că Traian Băsescu "simte fiorii" din cauza cifrelor din sondaje, nu a creşterii şomajului.

59 afișări
Imaginea articolului Năstase: Când este ordin de la stăpânire, se execută cu plăcere

Năstase: Când este ordin de la stăpânire, se execută cu plăcere (Imagine: Mediafax Foto)

"După cum cred că aţi aflat deja, pe surse de la DNA, astăzi am fost chemat la procurorii lui Daniel Morar pentru a mi se aduce la cunoştinţă (re)punerea sub învinuire în ceea ce lumea cunoaşte ca fiind «dosarul Zambaccian». Săptămâna trecută am fost pentru dosarul Melinescu. Era firesc. Nu trecuseră decât trei luni de când Parlamentul - inclusiv la sugestia mea - hotărâse trimiterea acestor dosare în justiţie! Acest lucru se putea face a doua zi. Ei bine, nu. DNA a aşteptat începerea campaniei electorale. Ce dacă au aşteptat dosarele trei luni fără să se efectueze ceva în ele. Rolul lor este, nu-i aşa, politic! Dar cui îi pasă de lege şi de nuanţele ei?! Când este ordin de la stăpânire, se execută cu plăcere", scrie Năstase, pe blog.

În opinia sa, "stăpânirea" are, la acest moment, mari probleme.

"Cine crede că declaraţiile pe care le-a făcut ieri (luni - n.r.) Traian Băsescu la întâlnirea cu parlamentarii PDL au scăpat din întâmplare în presă, este naiv. Preşedintele a dat un ordin, arătând ce înseamnă viziunea lui de a conduce statul de drept «în forţă»", continuă el.

Potrivit lui Năstase, era nevoie ca această campanie electorală să fie animată, deoarece "stăpânul jocului şi servanţii săi portocalii" sunt departe de a străluci în sondaje.

"PSD a luat o opţiune aproape decisivă pentru a câştiga alegerile europene şi pentru a da astfel semnalul de schimbare. Traian Băsescu simte fiorii din cauza cifrelor din sondaje, nu din cauza creşterii şomajului. Puteţi fi siguri că, dacă ar sta bine la vot, ar candida şi atunci când întreg bugetul României s-ar duce pentru plata indemnizaţiilor de şomaj", mai scrie el.

Potrivit lui Năstase, ceea ce nu înţeleg Traian Băsescu şi "procurorii săi" este că acest "foc de artificii s-a stins deja".

"Cei mai mulţi dintre români au înţeles cu cine au de-a face: cu un om care timp de patru ani şi jumătate nu le-a oferit nicio soluţie, ci doar declaraţii politice, calomnii, injurii meticulos alese şi apoi repetate consecvent. Într-un cuvânt, un spectacol ieftin la care tot mai mulţi oameni refuză să plătească bilet. Traian Băsescu trăieşte într-o lume paralelă, în timp ce românii trăiesc în criză. Poate pelerinajul la muntele Athos să îi ofere inspiraţie, în condiţiile în care nu s-a arătat capabil să facă nimic din ceea ce a promis", conchide el.

Adrian Năstase s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în legătură cu dosarul "Zambaccian".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici