Natalia Intotero, preşedintele Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor: Elevii trebuie să rămână în bănci

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, Natalia Intotero, face un apel pentru menţinerea cursurilor cu prezenţă fizică: „Lăsaţi < liber > la educaţie! Ţineţi şcolile deschise”.

8889 afișări
Imaginea articolului Natalia Intotero, preşedintele Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor: Elevii trebuie să rămână în bănci

Natalia Intotero: Elevii trebuie să rămână în bănci

„Elevii trebuie să rămână #înbănci. Voci din spaţiul public ameninţă că sălile de clasă vor fi din nou închise în octombrie. Pretextul? Valul 4 al pandemiei şi regulile nerespectate din şcoli. Motivul adevărat? Lipsa soluţiilor durabile şi incapacitatea celor care conduc astăzi sistemul de învăţământ. Cum s-a ajuns aici contează mai puţin. Ce este important acum este ca elevii să parcurgă un an şcolar normal! Eu nu sunt de acord cu închiderea şcolilor şi sunt convinsă că şi mulţi dintre voi aveţi aceeaşi părere”, scrie, miercuri, pe Facebook, Natalia Intotero.

Ea face un apel pentru menţinerea cursurilor cu prezenţă fizică. „Prin campania <#înbănci>, încercăm să atragem atenţia asupra importanţei pe care un parcurs educaţional sănătos îl are pentru copii. Facem un apel către cei care au lacătul în mână şi se pregătesc să încuie din nou instituţiile de învăţământ. Lăsaţi <liber> la educaţie! Ţineţi şcolile deschise”, conchide Intotero.

Întrebată pe Facebook dacă ştie vreo „soluţie durabilă" Natalia Intotero a răspuns: „Soluţia este testarea periodică, non-invazivă, a elevilor şi cadrelor didactice, precum şi dezvoltarea unei colaborări la nivel naţional între DSP-uri şi ISJ-uri, astfel încât situaţia epidemiologică din şcoli să fie coordonată local, nu central.

În contextul în care elevii sub 12 ani nu dispun de opţiunea vaccinării, iar studiile validate la nivel internaţional arată că persoanele vaccinate care au împlinit această vârstă pot transmite virusul, testarea periodică a elevilor, cu cel puţin câte două teste pe săptămână, reprezintă o măsură vitală pentru menţinerea şcolilor deschise în condiţii de siguranţă.

Această soluţie este aplicată cu succes în multe state occidentale atât în privinţa prevenirii transmiterii virusului în unităţile de învăţământ, cât şi pentru asigurarea desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică. Exemple:

  • Marea Britanie: câte 3-5 teste antigen săptămânal pentru fiecare elev.
  • Franţa: 600.000 de teste săptămânal doar pentru ciclul primar! Cel puţin 2 teste pe săptămână pentru fiecare elev.
  • Germania: a aprobat testele de salivă pentru şcoli. Exact aceleaşi teste pe care se certau miniştrii Câmpeanu şi Voiculescu!
  • Cehia: toţi elevii sunt testaţi de 2 ori (PCR) sau de 3 ori (antigen) în primele două săptămâni de şcoală.
  • Italia: săptămânal măşti de protecţie gratuite pentru toţi elevii.
  • Israel: Ministerul Sănătăţii a trimis teste antigen la domiciliul părinţiilor. 8.000 de copii au avut test pozitiv, dar cei 180.000 de colegi care învăţau în aceleaşi clase cu ei au putut continua cursurile cu prezenţă fizică.

Exemple şi soluţii sunt multe. E nevoie doar de voinţă din partea autorităţilor!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici