Nati Meir a fost trimis în judecată pentru că a înşelat opt persoane cu valută falsă

Procurorii bucureşteni l-au trimis în judecată, marţi, pe fostul deputat Nati Meir, acuzat de înşelarea a opt persoane în timpul precampaniei pentru alegeri, după ce a fost prins încercând să ofere bancnote specimen în schimbul unor servicii.

53 afișări
Imaginea articolului Nati Meir a fost trimis în judecată pentru că a înşelat opt persoane cu valută falsă

Nati Meir a fost trimis în judecată pentru că a înşelat opt persoane cu valută falsă (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Nati Meir a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru înşelăciune în formă calificată.

Procurorii au reţinut că Nati Meir, în perioada ianuarie - octombrie 2009, "profitând de ascendentul moral pe care îl avea, creat prin poziţiile publice deţinute, respectiv de fost deputat în Parlamentul României şi candidat la Preşedinţia României", le-a indus în eroare pe părţile civile Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan, Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oţetaru, Valentin Bălănescu şi George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 lei.

Potrivit sursei citate, Meir s-a prezentat părţilor civile ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şi le-a arătat acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Prin rechizitoriul trimis la instanţă, procurorii au decis şi scoaterea de sub urmărire penală a lui Nati Meir pentru punerea în circulaţie de valori străine falsificate, respectiv monedă de hârtie, şi deţinere de valori străine falsificate în vederea punerii în circulaţie. Procurorii arată că bancnotele folosite ca mijloace frauduloase, conţinând menţiunea "specimen", nu puteau fi considerate ca având putere de circulaţie.

Totodată, procurorii bucureşteni au decis disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor de către poliţiştii din cadrul IGPR - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului Capitalei, faţă Nati Meir şi alte persoane, pentru alte fapte de înşelăciune având în vedere noile fapte descoperite în sarcina acestora,prin care ar fi prejudiciat alte cinci părţi vătămate.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici