Nati Meir l-a denunţat pe Cătălin Voicu la DNA, pe motiv că senatorul i-ar fi promis eliberarea

Nati Meir a spus, joi, la Curtea de Apl Bucureşti, că a făcut două denunţuri penale, la DNA, unul împotriva senatorului PSD Cătălin Voicu, despre care a susţinut că i-ar fi promis eliberarea, iar celălalt împotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI.

96 afișări
Imaginea articolului Nati Meir l-a denunţat pe Cătălin Voicu la DNA, pe motiv că senatorul i-ar fi promis eliberarea

Nati Meir (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Joi, Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie recursul lui Nati Meir împotriva deciziei prin care instanţa inferioară i-a prelungit perioada de arestare cu 15 zile.

În faţa magistraţilor, Nati Meir a arătat că a făcut două denunţuri penale, la DNA, unul împotriva lui Cătălin Voicu şi celelălalt împotriva fiului chestorului Bujor Florescu, Răzvan Florescu.

Referitor la denunţul împotriva lui Voicu, Meir a spus că senatorul i-ar fi promis la momentul la care a fost arestat că "se va ocupa" şi că îl va scoate din puşcărie. Meir nu a făcut nicio referire la celălalt denunţ.

Instanţa a respins contestaţia lui Nati Meir privind prelungirea arestării

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie recursul lui Nati Meir împotriva deciziei prin care instanţa inferioară i-a prelungit perioada de arestare cu 15 zile, dar şi pe cel al procurorilor, nemulţumiţi că măsura a fost prelungită cu 15 zile, nu cu 29 aşa cum ceruseră iniţial.

Ambele recursuri au fost respinse, Nati Meir urmând să rămână încarcerat până la data de 11 ianuarie.

Senatorul Cătălin Voicu este cercetat pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care mai sunt acuzaţi judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

În 20 octombrie 2009, Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de instanţa Tribunalului Bucureşti.

Nati Meir este suspectat că, în perioada august - octombrie, a înşelat trei persoane, folosind mijloace frauduloase, prin încheierea unor contracte de împrumut prin care urma ca părţile vătămate să fie împrumutate de către acesta cu suma de 942.875 de euro şi, respectiv, cu 671.152 de euro, două persoane ipotecându-şi imobilele în favoarea sa, drept garanţie la împrumuturi.

Poliţiştii au stabilit că prejudiciul se ridică la o valoare de peste 200.000 de lei. În total, au fost ridicate 1.525 de bancnote din cupiura de 500 de euro, reprezentând suma de 762.500 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici