Nati Meir spune că şi-a petrecut noaptea în aceeaşi celulă cu Iustin Covei

Nati Meir a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, că a petrecut noaptea în celulă cu Iustin Covei şi cu alţi membri ai grupării acestuia, cărora le-a povestit ce i s-a întâmplat.

27 afișări
Imaginea articolului Nati Meir spune că şi-a petrecut noaptea în aceeaşi celulă cu Iustin Covei

Nati Meir spune că şi-a petrecut noaptea în aceeaşi celulă cu Iustin Covei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Nati Meir a spus, la Tribunalul Bucureşti, când a ieşit din sala de judecată după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, că este nevinovat, afirmând că este victima unui şantaj pus la cale de Silvian Ilie Filoti, rudă a impresarului lui Adrian Simionescu.

Meir a precizat că el le-a spus în mod clar celor două părţi vătămate, respectiv Ştefan Gheorghe Ilinca şi Filoti, că hârtiile pe care le dă drept garanţie pentru contractele de credit cu ipotecă sunt nişte documente fără valoare. El a adăugat că a primit acei bani specimen "în custodie", de la un conaţional de-al său, care ar fi fost înşelat de o persoană din Germania.

Potrivit lui Nati Meir, bancnotele se aflau aşezate în teanc într-un rucsac şi au fost văzute de Filoti, care a venit la un moment dat la biroul său să-l ameninţe. Meir a spus că i-a dat lui Filoti un plic în care erau asemenea bancnote, dar numai după ce atât el, cât şi Filoti au semnat pe plic ca acesta să nu fie deschis.

Meir a mai arătat că în momentul în care a primit bancnotele false a alertat imediat poliţiştii, astfel că poliţia avea cunoştinţă despre acestea.

Totodată, Meir a declarat că Filoti l-ar fi ameninţat cu moartea în cazul în care nu-i rezolvă contractul de împrumut bancar, care era de aproximativ 800.000 de euro. Meir a mai spus că Filoti l-ar fi obligatsă întocmească un contract de vânzare-cumpărare a casei sale.

Tribunalul Bucureşti judecă, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Nati Meir, cercetat pentru punere în circulaţie de valori falsificate şi deţinere de valori falsificate în vederea punerii în circulaţie, falsificare de valori străine şi înşelăciune

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici