Nati Meir susţine că ar fi colaborat cu o persoană din conducerea DGIPI

Nati Meir a susţinut în faţa Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea sa pentru 29 de zile, că ar fi colaborat cu o persoană din conducerea DGIPI, B.F., însă instanţa arată că nu au putut fi verificate aceste susţineri.

22 afișări
Imaginea articolului Nati Meir susţine că ar fi colaborat cu o persoană din conducerea DGIPI

Nati Meir susţine că ar fi colaborat cu o persoană din conducerea DGIPI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte susţinerile inculpatului despre o colaborare a sa cu o persoană din conducerea unei structuri informative române (DGIPI), respectiv numitul B.F., un prieten al său şi care i-ar fi recomandat să ţină rucsacul cu bani falşi acasă şi să nu-l predea imediat autorităţilor, acestea nu pot fi verificate în acest moment şi de asemenea nici faptul că inculpatul l-ar fi sesizat pe BF cu o plângere penală pe care acesta a oprit-o şi nu i-a dat număr de înregistrare oficial nu poate fi verificat de către tribunal în această fază", se arată în motivarea sentinţei prin care Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Nati Meir.

Judecătorul a apreciat că Nati Meir a dat dovadă "de o deosebită stăruinţă pe cale infracţională, ingeniozitate" şi s-a folosit de statutul său de fost parlamentar şi candidat la preşedinţie pentru a înşela vigilenţa persoanelor înşelate. "Punerea în circulaţie a unor sume de valută reprezintă un gest extrem de periculos putându-se ajunge la grave perturbări ale circuitului juridic şi comercial", se mai arată în motivarea instanţei.

De asemenea, judecătorul menţionează că Nati Meir mai este cercetat şi pentru alte infracţiuni similare, respectiv de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals, fiind cercetat de procurori pentru că ar fi primit de la un număr mare de părţi vătămate diferite comisioane pentru a pleca la muncă în Israel.

Nati Meir a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, marţi seară, de instanţa Tribunalului Bucureşti, acesta fiind acuzat de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Nati Meir a declarat deja că va face recurs împotriva arestării sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici