Navă, în pericol de scufundare în Marea Neagră! Marinarii au fost salvaţi - VIDEO

O navă încărcată cu fier vechi sub pavilion turcesc este în pericol să se scufunde în Marea Neagră, travers de localitatea Tuzla, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 4.30, a început să se încline, iar marinarii au cerut ajutor prin SOS, la ora actuală echipajul fiind salvat.

88 afișări
Imaginea articolului Navă, în pericol de scufundare în Marea Neagră! Marinarii au fost salvaţi - VIDEO

Navă, în pericol de scufundare în Marea Neagră! Marinarii au fost salvaţi - VIDEO

Potrivit directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Ion Voicu, mesajul SOS a fost primit la ora 4.45, după ce membrii echipajului de pe nava Medi, sub pavilion turcesc, a anunţat autorităţile portuare că vasul se înclină periculos.

"La bordul navei se află un echipaj de 17 marinari, iar vasul de 6.000 de tone DW plecase în cursul acestei nopţi din portul Constanţa, după ce fusese încărcat cu fier vechi", a spus Ion Voicu.

Video Stirileprotv.ro

Aceeaşi sursă a precizat că la faţa locului a ajuns remorcherul King, care se afla în apropiere, aparţinând unui grup de servicii petroliere, în zonă fiind trimisă şi o barcă de salvare a ARSVOM.

"În momentul în care aceasta a ajuns la faţa locului, marinarii fuseseră deja preluaţi de remorcher, iar la ora actuală sunt în afara oricărui pericol, urmând să fie aduşi în portul Constanţa", a afirmat Ion Voicu.

Directorul ARSVOM a mai declarat că vasul continuă să se încline, în zonă fiind trimise mai multe remorchere, însă şansele de a-l repune pe linia de plutire sunt reduse.

La ora transmiterii acestei ştiri, nava este înclinată la 40-45 de grade, potrivit luiVoicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici