Necolaiciuc, arestat în parcarea unui restaurant din Palm Beach

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, a fost arestat miercuri seara în parcarea restaurantului Denny's din West Palm Beach, în statul american Florida, relatează Palm Beach Post în ediţia electronică.

44 afișări
Imaginea articolului Necolaiciuc, arestat în parcarea unui restaurant din Palm Beach

Mihai Necolaiciuc a fost arestat în parcarea unui restaurant din Palm Beach (Imagine: www.gandul.info)

Necolaiciuc, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat miercuri seara, în jurul orei 19.00 (joi, 02.00 ora României) de autorităţile americane din cadrul Departamentului pentru Imigraţie şi Vamă, pentru şedere ilegală, potrivit autorităţilor federale.

Interpol îl căuta pe suspect din 2007 pentru delapidarea a peste 100 de milioane de dolari din bugetul Căilor Ferate Române (CFR). Necolaiciuc a fost director general al CFR între 2000 şi 2004, potrivit publicaţiei americane, care citează cotidianul Gândul.

Acesta este acuzat că a atribuit contracte unor companii conduse de prieteni ai săi, alocându-le sume de zece ori mai mari decât valoarea reală a serviciilor primite de companie, cheltuielile depăşind 80 de milioane de euro, echivalentul a circa 111 milioane de dolari, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit comunicatului difuzat de Interpol, agenţia a urmărit traseul lui Necolaiciuc pe o perioadă mai mare de timp, dar a fost nevoie de cooperarea mai multor servicii federale înainte de arestarea efectivă. Suspectul riscă să fie deportat, dacă se va dovedi că a locuit ilegal în Statele Unite, potrivit purtătoarei de cuvânt a serviciului pentru imigraţie, Nicole Navas.

Pentru fraudele de care este acuzat în România, Necolaiciuc riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici