Necropsia confirmă că taximetristul acuzat de dublu asasinat a murit sugrumat

Rezultatul necropsiei în cazul taximetristului George Ionuţ Nicolae, acuzat de uciderea a două tinere din Braşov, confirmă faptul că acesta a murit asfixiat, după ce colegul său de celulă de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea l-a strangulat cu braţul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

86 afișări
Imaginea articolului Necropsia confirmă că taximetristul acuzat de dublu asasinat a murit sugrumat

Rezultatul necropsiei confirmă că taximetristul acuzat de dublu asasinat a murit sugrumat

Concluziile preliminare formulate de către medicii legişti de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov referitoare la cauza morţii lui Nicoale, în vârstă de 27 de ani, arată că acesta a avut o moarte violentă, cauzată de "insuficienţă cardio-respiratorie acută, consecutivă unei asfixii mecanice prin comprimarea regiunii cervicale, posibil comprimarea laringelui cu braţul".

În raportul necropsiei se precizează că "între comprimarea regiunii cervicale şi deces există legătură directă de cauzalitate".

Taximetristul George Ionuţ Nicolae a fost strangulat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de colegul său de celulă, Szasz Mihai Cătălin, după ce Nicolae i-a povestit acestuia în amănunt cum le-a ucis pe cele două fete. Ca urmare a rezultatului necropsiei, Szasz, în vârstă de 21 de ani, va fi cercetat pentru omor calificat, el mai având la activ numeroase infracţiuni, precum flasificare de monedă, furturi, tâlhării, evadare şi infracţiuni la Legea circulaţiei.

Szasz Mihai Cătălin, din localitatea braşoveană Prejmer, era condamnat defintiv la patru ani de închisoare pentru falsificare de monedă şi evadare, el mai având o condamnare nedefinitivă de opt ani, pentru 29 de cazuri de furt şi tâlhărie. Szasz împărţea celula nr. 54 din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea cu George Ionuţ Nicolae din luna februarie şi nu au fost semnale că aceştia nu s-ar fi înţeles.

George Ionuţ Nicolae a fost acuzat că în 2007 le-a ucis pe Vasilica Mihai (22 de ani) şi Mădălina Ortansa Motrună (18 ani), fiica prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, maior Gabriel Motrună. Nicolae şi-a recunoscut fapta şi a relatat cu lux de amănunte, judecătorilor Tribunalului Bacău, cum a comis crimele. De asemenea, el a mărturisit în faţa instanţei că le-a ucis pe fete deoarece credea că erau nişte broaşte ţestoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici