Necropsia nu a putut determina cauzele decesului tânărului găsit mort pe o plajă din Mamaia

Medicii legişti care au făcut necropsia în cazul tânărului de 23 de ani din Bucureşti, găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o plajă din nordul staţiunii Mamaia, în apropierea unui club, nu au putut stabili cauzele decesului, urmând să fie făcute analize de sânge şi toxicologice.

345 afișări
Imaginea articolului Necropsia nu a putut determina cauzele decesului tânărului găsit mort pe o plajă din Mamaia

Necropsia nu a putut determina cauzele decesului tânărului găsit mort pe o plajă din Mamaia (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Publimedia)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, rezultatul necropsisi făcute în cazul tânărului este neconcludent, menţionându-se: ”cauză nedeterminată, fără leziuni mecanice sau traumatice”.

Din acest motiv, medicii legişti au prelevat probe de sânge şi ţesut pe care le-au trimis la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” din Bucureşti pentru analize histopatologice şi toxicologice. În urma acestora vor putea fi stabilite cu exactitate cauzele decesului şi se va putea determina dacă tânărul a murit în urma consumului de droguri ori băuturi alcoolice sau dacă a fost vorba despre o afecţiune nedescoperită.

”Poliţiştii din Mamaia au deschis un dosar penal în această cauză, urmând ca după primirea rezultatelor analizelor toxicologice şi histopatologice să fie dispuse măsurile legale în consecinţă“, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Constanţa, Carmen Şerbănescu.

Marian Mezdrea, tânărul în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, sosise la mare vineri, iar sâmbătă seară a mers într-un club din Mamaia împreună cu mai mulţi prieteni. La un moment dat, în cursul nopţii, el a ieşit din club şi a mers pe plajă, acolo unde a fost găsit decedat de către prieteni. Aceştia au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de Ambulanţă, dar care nu avea medic, ci numai asistentă. Cadrele medicale au cerut sprijin la dispecerat şi au început resuscitarea, după câteva minute în zonă ajungând şi un echipaj SMURD, cu medic. Deşi s-a încercat resuscitarea tânărului timp de peste o oră, în cele din urmă medicii au fost nevoiţi să constate decesul acestuia.

Prietenii tânărului le-au declarat jurnaliştilor din Constanţa că autosanitara trimisă în ajutor a ajuns după 40 de minute. În replică, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa spun că de la primirea apelului prin 112 până la sosirea primei ambulanţei au trecut doar şase minute.

De asemenea, tinerii care erau sâmbătă seară cu Marian au spus că acesta nu băuse nimic suspect, consumând alcool la fel ca şi ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici