Nemirschi şi-a terminat în 22 iunie casa de la Topalu, imobil aflat în construcţie la 15 iunie

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, cercetat de Parchetul instanţei supreme la cererea ANI, susţine, într-un act menit să lămurească neclarităţile din precedenta declaraţie de avere, că şi-a terminat casa de la Topalu în 22 iunie, la o săptămână după ce declarase că imobilul este în construcţie.

49 afișări
Imaginea articolului Nemirschi şi-a terminat în 22 iunie casa de la Topalu, imobil aflat în construcţie la 15 iunie

Nemirschi şi-a terminat în 22 iunie casa de la Topalu, imobil aflat în construcţie la 15 iunie

În precedenta declaraţie de avere, datată 15 iunie 2009, după depunerea căreia a ajuns în atenţia inspectorilor de integritate, Nemirschi susţinea că are o casă "în curs de construire" în localitatea constănţeană Topalu. În noul document, publicat marţi pe site-ul Executivului, Nemirschi susţine că a recepţionat casa, printr-un proces-verbal final, în 22 iunie.

Declaraţia de avere a lui Nicolae Nemirschi din 15 iunie conţinea referiri la proprietatea de la Topalu, unde ministrul mai deţine un teren de 571,5 metri pătraţi, cumpărat în 2006 şi înscris în declaraţiile de avere precedente. Ministrul a trecut însă, în 15 iunie 2009, referiri la o casă aflată "în curs de construire" în localitatea constănţeană, în suprafaţă de o sută de metri pătraţi, despre care scrie că a cumpărat-o în 2006. Însă în precedenta declaraţie de avere, cea din 5 ianuarie 2009, completată cu ocazia numirii sale în funcţie, Nemirschi nu menţiona nimic în legătură cu casa în construcţie din Topalu.

Inspectorii de integritate s-au autosesizat, la jumătatea lunii iunie, în urma unor materiale de presă şi au verificat "o serie de inadvertenţe" descoperite în declaraţia de avere a demnitarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici