Nepotul lui Becali, suspectat de spălare de bani după ce a vândut un cinematograf, a fost reţinut

Viorel Tudorache, nepot şi fin al lui George Becali, a fost reţinut, el fiind suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce ar fi vândut unor cetăţeni arabi, fără a le emite factură, sediul fostului cinematograf Aurora din sectorul 2.

165 afișări
Imaginea articolului Nepotul lui Becali, suspectat de spălare de bani după ce a vândut un cinematograf, a fost reţinut

Nepotul lui Becali, suspectat de spălare de bani după ce a vândut un cinematograf, a fost reţinut (Imagine: Shutterstock)

Procurorii au emis un mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Viorel Tudorache. El urmează să fie prezentat judecătorilor de la Tribunalul Bucurşti cu propunere de arestare preventivă.

Nepotul lui George Becali este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu vânzarea sediului fostului cinematograf din sectorul 2 al Capitalei, prejudiciind astfel statul cu 2,4 milioane de lei.

Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea procurorilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins joi dimineaţă la şase adrese din Bucureşti şi Ilfov şi au pus în aplicare cinci mandate de aducere pe numele unor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre aceştia se află Viorel Tudorache, nepot şi fin al lui Becali, care, în calitate de reprezentant al companiei hoteliere Georvit, ar fi vândut fără să emită factură, unor cetăţeni arabi, clădirea fostului cinematograf Aurora, contra sumei de 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). El ar fi provocat astfel un prejudiciu de 2,4 milioane de lei, prin neplata taxelor către stat.

Tudorache obţinuse imobilul respectiv, care fusese naţionalizat, prin preluarea drepturilor litigioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici