NEREGULI la metrou: Metrorex a fost amendată cu peste 13.000 de lei de ISU pentru nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor - GALERIE FOTO

ISU Bucureşti-Ilfov a făcut în perioada 7-25 noiembrie mai multe controale la reţeaua de transport cu metroul, Metrorex primind amenzi de 13.500 lei, fiind depistate nereguli atât la nivelul staţiilor, în spaţiile comune (peroane, pasaje), cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran.

625 afișări
Imaginea articolului NEREGULI la metrou: Metrorex a fost amendată cu peste 13.000 de lei de ISU pentru nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor - GALERIE FOTO

NEREGULI la metrou: Metrorex a fost amendată cu peste 13.000 de lei de ISU pentru nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor - GALERIE FOTO (Imagine: ISU Bucureşti-Ilfov)

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

"În urma celor constatate, SC Metrorex SA i-au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale (6 amenzi şi 24 de avertismente), în cuantum de 13.500 de lei. Respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor au fost verificate şi la spaţiile comerciale închiriate, din interiorul staţiilor de metrou, iar pentru neregulile identificate, proprietarii acestora au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei. Pe lângă acţiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat şi atribuţiile de îndrumare care le revin, în sensul că au evidenţiat unele deficienţe punctuale, pentru care conducerea SC Metrorex SA a dispus măsuri urgente de soluţionare, pe durata controlului: deblocarea unei căi de evacuare către exterior, obstrucţionată din cauza depozitării unor materiale de construcţii; îndepărtarea barelor metalice improvizate de la sistemul de trecere cu turnichete; îndepărtarea materialelor combustibile din camerele tehnice; introducerea dispozitivelor de autoînchidere a uşilor cu rol de securitate la incendiu", transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

În urma unei analize a celor constatate în urma controalelor, ISU susţine că sunt necesare şi alte demersuri pentru înlăturarea deficienţelor. Astfel, pompierii au constatat că există căi de evacuare a căror lăţime liberă de circulaţie este redusă prin amplasarea unor spaţii comerciale (chioşcuri, vitrine, automate, pereţi, grilaj metalic, casa lift); nu există personal suficient care să coordoneze evacuarea în cazul aglomerării staţiilor; nu sunt marcate toate căile de evacuare prin indicatoare standardizate şi nu se asigură funcţionarea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă a hidranţilor interiori; hidranţii interiori nu asigură posibilitatea utilizatorilor de a realiza intervenţia, în faza iniţială a incendiului, din cauza neechipării unor hidranţi cu accesoriile de trecere a apei (ţeavă de refulare, furtun de refulare); la staţiile Republica, Tineretului, Pantelimon şi Brâncoveanu nu este finalizată din punct de vedere constructiv cea de a doua cale de evacuare, neasigurându-se astfel accesul persoanelor la cel puţin două căi de evacuare, care să ducă în direcţii opuse.

În ceea ce priveşte situaţia de la suprateran, în imediata apropiere a ieşirilor din staţiile de metrou, au fost identificate construcţii provizorii, diverse amenajări sau spaţii de parcare, care îngreunează atât accesul autospecialelor de intervenţie, cât şi evacuarea călătorilor, mai precizează ISU.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici