Nereguli legate de siguranţa alimentelor în mai multe staţiuni de pe Litoral: Sute de localuri şi magazine, amendate

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 249 de unităţi, în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, în săptămâna 1 - 7 iulie.

446 afișări
Imaginea articolului Nereguli legate de siguranţa alimentelor în mai multe staţiuni de pe Litoral: Sute de localuri şi magazine, amendate

Amenzi de 196.000 de lei pentru sute de unităţi de pe litoralul românesc. Neregulile găsite de inspectorii sanitari veterinari

Un comunicat al ANSVSA precizează că au fost verificate 107 restaurante, 5 pizzerii, 5 cantine, 31 de unităţi tip fast – food, 11 braserii, 20 unităţi tip bufet, 2 unităţi de tip bistro, 16 baruri, 1 snack – bar, 1 pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 3 rulote, 2 tonete de îngheţată, 1 supermarket, 1 unitate de produse congelate, 1 carmangerie, 2 depozite alimentare şi 1 autoutilitară.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 10 restaurante, 4 unităţi tip fast-food, 2 baruri, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 unităţi tip bufet, 1 pizzerie, 1 braserie, 1 snack bar, 1 pensiune şi 1 autoutilitară au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 196.000 de lei.

Taguri:
controale,
litoral,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici