Neregulile găsite de Ministrul Sănătăţii la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Asistenta spune ca a administrat tratamentul, dar în fişa medicală nu apare/ Ucigaşul a fost mutat în cameră fără supraveghere, lucru neconsemnat în acte

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, acolo unde 4 oameni au fost omorâţi, spune că asistenta nu trebuia să lase un stativ de perfuzii la îndemâna pacienţilor. O altă greşeală este legată de faptul că în pat cu ucigaşul a mai fost pus pacient.

7066 afișări
Imaginea articolului Neregulile găsite de Ministrul Sănătăţii la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Asistenta spune ca a administrat tratamentul, dar în fişa medicală nu apare/ Ucigaşul a fost mutat în cameră fără supraveghere, lucru neconsemnat în acte

Ministrul Sănătăţii anunţă că în pat cu ucigaşul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a mai fost pus un pacient, deşi erau locuri libere

"Din păcate, aşa cum am precizat, s-a produs un lung şir de eroari umane şi reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul şi fiecare să respecte ce e în fişa postului.
De exemplu, se arată în fişa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente, stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, aflat în control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, spune că o altă greşeală a fost legată de faptul că medicii au pus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, încă un bărbat în pat cu acesta.

"La 1.45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ştefan, în condiţiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână şi atunci poate şi-au spus <<de ce să nu îl punem aici>>. Doi oameni au fost puşi în acelaşi pat, în condiţiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă, acolo se plăteşte legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ţinut o noapte"', a mai spus ministrul Sănătăţii.

Patru oameni au fost ucişi şi nouă răniţi grav, după ce un bolnav a intrat în sevraj şi i-a lovit cu un stativ de perfuzii. Atacatorul a sărit apoi pe geam şi a fost prins în curte de un poliţist.

Sorina Pintea: Asistenta spune ca a administrat tratamentul, dar in foaie nu apare consemnat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Buzău, unde a participat la ancheta desfăşurată la Spitalul de Psihiatrie, că asistenta spune că i-a dat bărbatului care a ucis patru persoane şi a rănit alte nouă sedativel prescrise de medici, dar că acest lucru nu apare în fişa medicală.

Ministerul Sănătăţii a declarat că asistenta care trebuia să îi administreze tratamentul sâmbătă seara bărbatului care a devenit agresiv peste noapte nu a consemnat acest lucru în fişa medicală.

„În foaia de tratament medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. În foaia de observaţie apare un formular în care asistenta notează ora la care administrează tratamentul şi ce tratament administrează. Asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat.”, a spus Sorina Pintea.

Ea a precizat că tratamentul conţinea pe lângă sedative şi vitamine.

Pintea,despre agresorul din Buzău: A fost mutat în cameră fără supraveghere, lucru neconsemnat în acte

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, la Buzău, că bărbatul care a omorât patru bolnavi şi a rănit alţi nouă a fost internat iniţial într-o cameră cu supraveghere şi a fost mutat vineri, când „a venit un alt pacient care trebuia internat”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău l-a internat, joi, pe agresor într-o cameră cu supraveghere.

„Pacientul a venit de la UPU, el acolo fiind adus cu o ambulanţă. În momentul în care s-a deplasat de la camera de gardă, unde fusese consultat, spre garderobă, a făcut o criză convulsivă, lucru care a determinat-o pe doctoriţa care era de gardă să îl interneze într-un salon cu supraveghere, unde a stat aproximativ 14-15 ore”, a explicat ministrul.

Potrivit Sorinei Pintea, pacientul a fost mutat într-o camera fără supraveghere vineri, când „a fost o nebunie, încă nu am descifrat ce s-a întâmplat”.

„14-15 ore n-au fost probleme, pacientul era liniştit, cooperant, aşa reiese din ce scriu medicii. Pentru că a venit un alt pacient care avea nevoie de internare şi două paciente au avut o altercaţie, s-a constatat că trebuie să fie separate, a fost o nebunie, încă nici eu n-am descrifrat exact ce s-a întâmplat, s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt neconsemnat în foaia de observaţie, vineri”, a mai spus Sorina Pintea.

Anterior, directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalaşcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul de 38 de ani a fost internat într-un salon cu supraveghere normală, nu într-un salon cu supraveghere continuă, pentru că simptomatolgia pe care a prezentat-o nu prevestea o astfel de evoluţie.

Taguri:
crima,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici