Nervii la volan pot să te îmbolnăvească. Românii sunt cei mai nervoşi şoferi din Uniunea Europeană

  • Cini minute de nervi îţi blochează sistemul imunitar până la şase ore
  • Românii sunt cei mai nervoşi şoferi din Uniunea Europeană
  • România stă prost la capitolul şosele
846 afișări
Imaginea articolului Nervii la volan pot să te îmbolnăvească. Românii sunt cei mai nervoşi şoferi din Uniunea Europeană

Nervii la volan pot să te îmbolnăvească. Românii sunt cei mai nervoşi şoferi din Uniunea Europeană

Nervii din trafic îţi pot bloca sistemul imunitar până la şase ore.

Gropile din asfalt, semnalizarea proastă, lipsa autostrăzilor, căruţele nesemnalizate, lipsa locurilor de parcare, sunt doar câteva dintre motivele pentru care eşti nervos la volan.

Iar într-o notă mai amuzantă, potrivit unui studiu britanic, eşti nervos la volan din cauza sângelui latin care îţi curge prin vene.

Şi nu degeaba, şoferii români sunt cei mai nervoşi din Uniunea Europeană.

Însă psihoterapeuţii îţi atrag atenţia şi îţi spun că cinci minute de furie îţi blochează sistemul imunitar de la cinci până la şase ore.

Mihaela Girbea, şofer: Ce mă enervează cel mai tare în trafic? Ceilalţi şoferi, probabil, pentru că nu îţi dau voie. Stau în Prelungirea Ghencea şi tot timpul apar maşini din stânga, dreapta şi dacă nu eşti pregătit poţi să-i loveşti pe toţi. Nimeni nu-ţi permite să treci, foarte rar, nimeni nu-ţi mulţumeşte

Valeria Vîrlan, psihoterapeut: Nervii clar îmbolnăvesc şi în general toate situaţiile stresoare îmbolnăvesc din perspectiva mai multor paliere, să zic aşa, somatice. Mai multe paliere ale corpului nostru. Alterează biochimia din corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici