Neşu a lansat o fundaţie pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi

Mihai Neşu, victima unui accident suferit în mai 2011, la un antrenament, în urma căruia corpul său a rămas parţial paralizat, şi-a lansat, luni, la Utrecht, fundaţia ce-i poartă numele, care are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi din România pentru a se integra mai uşor în societate.

2512 afișări
Imaginea articolului Neşu a lansat o fundaţie pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi

Mihai Neşu (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Principalul motiv care m-a determinat să înfiinţez această fundaţie a fost cel de a ajuta - aşa cum şi eu am fost ajutat - alţi oameni care au nevoie ajutor, pentru ca şi oamenii cu handicap din România să aibă o viaţă apropiată de cea normală, să fie integraţi în viaţa socială. Vreau ca din acest accident trist şi stupid să facem să iasă ceva frumos şi poate în viitor va fi ceva cu «happy-end», nu neapărat pentru mine, ci poate pentru alţii care sunt în aceeaşi situaţie cu mine. Asta e ideea fundaţiei", a spus Neşu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că s-a gândit la această fundaţie încă din primele momente în care a fost conştient după accidentarea suferită anul trecut, dar a ţinut să precizeze că atât soţia sa, cât şi prietenii l-au încurajat în acest demers.

Neşu îşi doreşte o colaborare cu autorităţile locale din Oradea pentru a crea un centru de reabilitare la Băile Felix. "Imediat după ce m-am trezit din operaţie mi-a fost clar că nu voi mai putea juca fotbal şi atunci m-am gândit ce pot face în continuare şi mi-a venit ideea de a înfiinţa această fundaţie. Când vom avea fondurile necesare şi vom putea pune în practică primele noastre planuri, vom încerca să luăm legătura cu primarul din Oradea, deoarece la Băile Felix este unul dintre cele mai importante centre de reabilitare din România în acest domeniu. Eu sper într-o colaborare cât mai bună în folosul tuturor. Viitorul meu îl reprezintă fundaţia şi voi lucra din greu ca ea să însemne ceva", a precizat fostul internaţional.

Fundaţia va beneficia de suportul clubului lui Neşu, FC Utrecht, şi va avea trei ambasadori, foştii coechipieri Dries Mertens, acum la PSV Eindhoven, unul dintre cei mai buni fotbalişti din Eredivisie în acest sezon, şi George Ogăraru de la FC Sion, precum şi fostul său antrenor Willem van Hanegem. Neşu îşi mai propune să sprijine tineri jucători din Olanda şi România în cariera sportivă, iar printre acţiunile ce vor fi organizate în scopul strângerii de fonduri pentru fundaţie se va număra şi un meci amical FC Utrecht - Steaua, care va avea loc în luna august: "Meciul de deschidere a sezonului de anul viitor va fi cu Steaua, în august, aici la Utercht şi poate vom organiza un meci la Cluj. Cel cu Steaua e sigur şi sper să fie un suport pentru fundaţie."

Vorbind despre starea sa de sănătate, Neşu a afirmat că procesul de recuperare decurge destul de greu, dar speră ca în câteva luni să înceapă să-şi folosească şi mâna stângă şi pe termen mai lung îşi doreşte să meargă din nou. El a afirmat că nu se aştepta ca un fotbalist străin în Olanda să primească atât respect şi atâta susţinere şi, de aceea, îşi doreşte să rămână cât mai mult în această ţară, unde are toate condiţiile pentru o recuperare bună.

Mihai Neşu a spus că i-a fost foarte greu după accidentul suferit să primească ajutor, deoarece el a fost tot timpul un om activ, care îşi rezolva singur problemele. "Mi-a fost greu să primesc ajutorul de la oameni, deoarece în general mi-a plăcut să fiu o persoană independentă, să-mi port singur de grijă, să-mi rezolv singur problemele. Am să încerc să mă recuperez cât pot şi aştept ca timpul să-mi dea un răspuns la ce s-a întâmplat. Fizioterapeuţii mi-au dat speranţe că în câteva luni voi mişca la fel mâna stângă precum cea dreaptă şi voi avea astfel posibilitatea să folosesc un scaun normal, să-l mişc eu cu mâna şi atunci va fi mult mai uşor, voi face mult mai multe", a adăugat Neşu.

Mihai Neşu s-a accidentat, în data de 10 mai 2011, la coloană în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicală fracturată. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută vertebra fracturată din zona cervicală, însă o parte a corpului său a rămas paralizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici