New York şi Bucureşti, oraşele în care circuli mai repede pe jos decât cu maşina

Dacă în Bucureşti, viteza medie de deplasare a autovehiculelor este de 7-12 km/oră, americanii din Manhattan se plimbă prin oraş cu 15 km/oră. Marea diferenţă este că evenimentele de amploare organizate peste Ocean sunt cele care dau traficul peste cap.

37 afișări
Imaginea articolului New York şi Bucureşti, oraşele în care circuli mai repede pe jos decât cu maşina

New York şi Bucureşti, oraşele în care circuli mai repede pe jos decât cu maşina (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Autorităţile locale din Manhattan, New York, au monitorizat timp de douăsprezece luni toate districtele oraşului, stabilind că cel mai repede se circulă de Crăciun, Anul Nou, Ziua Naţională şi cea Memorială, când viteza medie ajunge chiar şi la 25-30 de km/oră.

Şoferii s-au miscat în ritm de melc, cel mai încet în 2009, pe 13 noiembrie când o ploaie torenţială a coincis cu o paradă militară şi un eveniment al motocicliştilor. La toate acestea, s-a adaugat şi vizita secretarului de Stat pentru Securitate, Janet Napolitano, a cărui coloană oficială a vizitat oraşul. Viteza medie a fost atunci de 10-12 kilometri pe oră, adică cea medie pentru Capitala României, comparabilă cu cea a oamenilor care preferă sa alerge în parc în fiecare dimineaţă.

Citeşte mai multe pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici