New York Times a publicat câteva imagini din satelit care contrazic versiunea rusească a masacrului de la Bucea: cadavrele de pe străzi datează de pe 11 martie

Imaginile, înregistrate de un satelit al companiei de specialitate Maxar Technologies, datează de pe 11 martie, dată la care trupele ruse încă ocupau oraşul, şi arată 11 cadavre aflate la sol, toate pe aceeaşi stradă, numită Iablonska.

3237 afișări
Imaginea articolului New York Times a publicat câteva imagini din satelit care contrazic versiunea rusească a masacrului de la Bucea: cadavrele de pe străzi datează de pe 11 martie

New York Times a publicat câteva imagini din satelit care contrazic versiunea rusească a masacrului de la Bucea: cadavrele de pe străzi datează de pe 11 martie

Cotidianul new-yorkez susţine că din comparaţiile şi verificările ulterioare se deduce un lucru cert: cadavrele au apărut pe străzi între 9 şi 11 martie.

În plus, poziţia lor - şi distanţa faţă de alte obiecte de pe acelaşi drum precum maşini abandonate şi copaci - pare să coincidă cu imaginile înregistrate şi transmise sâmbăta trecută de un consilier al oraşului şi în care se vede un vehicul de-a lungul străzii slalomând printre cadavrele care zac în stânga şi în dreapta.

Moscova a negat că soldaţii săi ar fi executat civili, înainte de retragere, iar reprezentantul permanent la ONU, Vasili Nebenzia, a susţinut ferm, în intervenţia de ieri: cadavrele au apărut pe străzi la câteva zile după ce soldaţii săi au părăsit oraşul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici