NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă

  • Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova.
  • Decizia vine ca reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev.
3706 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă

Diplomat român, declarat persoana non grata de Federaţia Rusă

Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova, ca reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev, confirmă Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, transmite Ministerul român al Afacerilor Externe.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile lui Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României.

Expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre, preciza preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici