Nica: Decizia CAB privindu-l pe Blaga ar putea fi pusă în aplicare de un executor judecătoresc

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, social-democratul Dan Nica, a declarat, luni, la Galaţi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de suspendare a decretului prin care Vasile Blaga a fost numit interimar la conducerea MAI ar putea fi pusă în aplicare de un executor judecătoresc.

16 afișări
Imaginea articolului Nica: Decizia CAB privindu-l pe Blaga ar putea fi pusă în aplicare de un executor judecătoresc

Nica: Decizia CAB privindu-l pe Blaga ar putea fi pusă în aplicare de un executor judecătoresc (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În conformitate cu prevederile legale, domnul Blaga nu mai este ministru de Interne de vineri, de când a fost pronunţată decizia Curţii de Apel. S-ar putea ca în cursul zilei de astăzi (luni -n.r.) cei care sunt în drept să facă actele necesare şi dacă va fi nevoie se va merge probabil pe executor judecătoresc pentru ca sentinţa să fie pusă în aplicare. Eu cred că fiecare oră pe care domnul Blaga o petrece la Ministerul de Interne este un rău foarte mare pe care îl face României", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Dan Nica, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Întrebat dacă a depus sau dacă urmează să depună o cerere de anulare a decretului de numire a lui Vasile Blaga ca interimar la MAI, aşa cum anunţase, vineri, vicepreşedintele PSD Victor Ponta, fostul ministru Nica a dat un răspuns evaziv, spunând că procesul este unul amplu, de lungă durată şi că decizia dată vineri de către instanţă nu reprezintă decât o etapă.

"Aceasta a fost doar o cerere de suspendare a numirii domnului Blaga. După cum ştiţi, judecata pe fond durează mai mult. Instanţa de judecată a constatat că este vorba despre un fals evident şi pentru a preveni producerea de consecinţe grave în continuare a luat decizia suspendării decretului de numire. Aceasta este o decizie pe care am înţeles că instanţele de judecată o iau în momentul în care inferacţiunile sunt vădite şi în acest caz infracţiunea de fals era vădită", a răspuns Dan Nica.

Potrivit unor surse din PSD, un executor judecătoresc va merge, luni după-amiază, la sediul MAI pentru a pune în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Conform procedurii, instanţa comunică părţilor soluţia dată în cazul unui litigiu, iar în cazul în care una dintre părţi vrea să fie pusă în aplicare decizia judecătorească, atunci poate apela la un executor care să facă demersurile în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici