Nica: Nu ne putem ocupa şi de prinderea traficanţilor, şi de tratarea lor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că o parte din atribuţiile Agenţiei Antidrog vor fi trecute la Ministerul Sănătăţii, pentru că poliţiştii nu se pot ocupa şi de prinderea traficanţilor, şi de tratarea lor.

20 afișări
Imaginea articolului Nica: Nu ne putem ocupa şi de prinderea traficanţilor, şi de tratarea lor

Nica: Nu ne putem ocupa şi de prinderea traficanţilor, şi de tratarea lor (Imagine: Mediafax Foto)

Dan Nica a precizat că restructurarea Agenţiei Naţionale Antidrog, respectiv transferarea aceasteia din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor în cea a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), face parte din proces de eficientizare a instituţiei.

Demnitarul a arătat că vor fi trecute la Ministerul Sănătăţii atribuţiile Agenţiei Naţionale Antidrog care ţin de partea de tratament a consumatorilor de droguri.

Până în prezent, Agenţia Naţională Antidrog avea în structura sa organizatorică Conducerea Agenţiei, Compartimentul Audit, Observatorul Român pentru Droguri şi Toxicomanii, Direcţia de Evaluare-Coordonare, Direcţia de Relaţii Internaţionale, Direcţia pentru Prevenirea Consumului şi Direcţia Resurse Umane şi Financiare.

Printre atribuţiile Agenţiei Naţionale Antidrog erau elaborarea, monitorizarea, avizarea şi coordonarea programelor naţionale de prevenire a consumului ilicit de droguri, precum şi coordonarea activităţii centrelor de prevenire şi consiliere antidrog.

Citeşte şi:

Nica: Măsurile de reorganizare a MAI se aplică de luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici