Nica: Vă garantez că situaţia de la Ialomiţa nu e singurul caz din ţară

Ministrul de Interne, vicepremierul Dan Nica, a declarat, luni, că situaţia înregistrată la Poliţia Ialomiţa nu constituie un caz singular în ţară, el ameninţând cu măsuri punitive pe acei şefi de poliţie care nu înţeleg să nu fie alături de infractori.

27 afișări
Imaginea articolului Nica: Vă garantez că situaţia de la Ialomiţa nu e singurul caz din ţară

Ministrul Administraţiei şi Internelor Dan Nica (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Nica a spus că situaţia de la nivelul conducerii IPJ Ialomiţa nu este una singulară.

"Vă garantez că nu este singurul caz din ţară", a spus Nica, după ce a precizat că şeful IPJ Ialomiţa şi şeful Poliţiei Slobozia vor fi înlocuiţi din funcţii.

Întrebat dacă situaţia de la Ialomiţa nu e singurul caz, în sensul că vor mai fi şi alte înlocuiri sau în sensul că mai există şi alţi şefi de poliţie care au relaţii apropiate cu lumea interlopă, Nica a răspuns: "Vor mai urma şi alte măsuri. Sunt mai mulţi cei care nu ştiu să facă diferenţa între ceea ce înseamnă să fii poliţist şi ceea ce înseamnă să nu fii alături de infractori".

Nica a anunţat schimbări la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia municipală Slobozia, unde recent a avut loc un scandal între două grupuri de romi.

În contextul acestui scandal, presa centrală a readus în atenţie imagini publicate în urmă cu mai mult timp în presa locală din Ialomiţa, imagini care îl înfăţişau pe comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu. Potrivit presei locale, în mai 2009, şeful IPJ Ialomiţa, Stan Bâtlan spunea că, subordonatului său, Chiriţă, i s-au pus medicamente în băutură, respectiv Xanax şi că imaginile sunt din toamna lui 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici