Nichita, ieşenilor: Nu am fost niciodată un laş. Când se va putea, vă voi vorbi deschis şi transparent

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu, le cere scuze ieşenilor, într-o scrisoare deschisă, pentru situaţia creată în ultimele zile, precizând că nu este un laş, că are frică de Dumnezeu şi că alături de echipa sa va duce la bun sfârşit proiectele municipiului până în 2016.

1402 afișări
Imaginea articolului Nichita, ieşenilor: Nu am fost niciodată un laş. Când se va putea, vă voi vorbi deschis şi transparent

Nichita, ieşenilor: Nu am fost niciodată un laş. Când se va putea, vă voi vorbi deschis şi transparent (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita le solicită ieşenilor, într-o scrisoare deschisă, să se gândească la el altfel decât la primarul Nichita, el precizând că întreaga comunitate a fost ţinta unui asediu mediatic nemeritat, transmite corespondentu MEDIAFAX.

"Înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele sincere. Acolo, în adâncul sufletului vostru, vă rog să înţelegeţi părerile de rău ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situaţia creată în ultimele zile din cauza căreia comunitatea ieşeană a fost ţinta unui asediu mediatic nemeritat. În aceste zile, vă rog să vă gândiţi la mine şi altfel decât la primarul care dirijează şantiere, care elaborează proiecte ample de infrastructură, care sprijină prin investiţii masive învăţământul ieşean. Vă rog să vă gândiţi la omul Gheorghe Nichita, la tatăl Gheorghe Nichita, la vecinul Gheorghe Nichita”, afirmă primarul Iaşiului.

Nichita mai spune că în cei 12 ani de când este primar a aşezat cărămidă peste cărămidă şi a făcut "acest oraş modern, mai civilizat, mai prosper”.

"Iaşiul se află în plin proces de reconstrucţie, de finalizare a unor proiecte foarte importante de infrastructură. E singura realitate care poate vorbi obiectiv despre mine şi despre echipa de la Primăria Municipiului Iaşi. De aceea, vreau să vă asigur că oraşul este funcţional şi că fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat”, precizează Nichita în scrisoare.

El spune că nu se consideră "un om perfect” şi că nu se aştepta ca cei pe care-i iubea "să profite de sinceritatea sentimentelor" sale.

"Nu mă aşteptam ca aceştia să nu conştientizeze că fiecare lovitură pe care credeau că mi-o dau mie, de fapt, o aplicau comunităţii al cărei reprezentant sunt. Însă, ajungă-i zilei răutatea ei! Nu am fost niciodată un laş. Nu voi fi nici acum. Imediat ce situaţia juridică mi-o va permite, voi ieşi în faţa dumneavoastră şi vă voi vorbi deschis şi transparent, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Mă voi supune, fără ezitare, judecăţii instituţionale. Sunt un om cu frică de Dumnezeu. În final, El va fi cel care mă va judeca cu adevărat”, adaugă primarul Iaşiului.

Nichita mai spune că titulatura de primar al Iaşiului nu este o simplă semnătură, ci "însăşi raţiunea” pentru care a muncit în cei 12 ani de când ocupă această funcţie.

"Motivaţia mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunităţii noastre să fie duse la bun sfârşit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligaţie asumată de mine şi de echipa mea de care o să ne ţinem de cuvânt. Iată de ce pot semna această scrisoare astfel: Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iaşi”, se arată în finalul scrisorii deschise adresată ieşenilor.

Curtea de Apel Bcureşti a decis, vineri, ca primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Instanţa a mai decis şi ca şeful Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul aceleiaşi instituţii, să fie cercetaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA au dispus, pe 1 mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Nichita pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el, au fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a decis că Gheorghe Nichita şi cei doi şefi din Poliţia Locală să fie cercetaţi sub control judiciar, decizia fiind contestată la CAB.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Potrivit surselor citate, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Adina Samson, fosta iubită a primarului Iaşiului, le-a declarat jurnaliştilor că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei.

Întrebată cât timp a durat relaţia cu Nichita, Adina Samson a spus că au fost împreună câţiva ani, ea precizând, la întrebarea unui jurnalist, că primarul nu a divorţat din cauza ei.

Tânăra a mai spus că a fost lovită de către Nichita, iar întrebată de ce o lovea acesta, ea a răspuns că din cauza geloziei şi pentru că ea nu i-a acceptat cererea în căsătorie.

Ea a adăugat că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.

Marţea trecută, primarul Gheorghe Nichita s-a întors la Primărie şi a afirmat că acum nu va face declaraţii, adăugând că sunt multe întrebări şi va veni momentul în care va spune ”tot ce trebuie spus”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici