Nici vorbă de vreo retragere a ruşilor. Primarul Kievului: în apropierea oraşului se dau bătălii uriaşe

Bătălii uriaşe se dau în apropiere de Kiev, a anunţat vineri primarul oraşului Vitali Klitschko.

854 afișări
Imaginea articolului Nici vorbă de vreo retragere a ruşilor. Primarul Kievului: în apropierea oraşului se dau bătălii uriaşe

Nici vorbă de vreo retragere a ruşilor. Primarul Kievului: în apropierea oraşului se dau bătălii uriaşe

Lupte uriaşe au izbucnit la nord şi est de Kiev, a declarat primarul capitalei ucrainene Vitali Klitschko.

Într-un avertisment adresat locuitorilor, Klitschko a declarat că în Kiev „riscul de a muri” este acum „destul de ridicat" şi a îndemnat civilii care doresc să se întoarcă să amâne decizia

„Riscul de a muri (în Kiev) este destul de ridicat şi de aceea sfatul meu pentru oricine doreşte să se întoarcă este, vă rog, să ia puţin mai mult timp", a declarat Klitschko, potrivit Sky News.

Acest avertisment vine după ce guvernatorul regional al Kievului a declarat că forţele ruseşti încep să se retragă din unele zone din jurul capitalei.

În timpul discuţiilor de pace de la Istanbul din această săptămână, negociatorii de la Kremlin au promis că îşi vor reduce „drastic" operaţiunile atât la Kiev, cât şi la Cernigău.

Cu toate acestea, ulterior au apărut rapoarte conform cărora forţele ruseşti au continuat să bombardeze Cernigău.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski declara că nu crede că trupele ruseşti se retrag în mod voluntar din Kiev şi Cerngău, ci că sunt „împinse înapoi" de rezistenţa ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kiev,
lupte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici