Nicio medie de 10 la bacalaureat, în judeţul Alba

Niciun elev din judeţul Alba nu a reuşit să obţină, în acest an, media 10 la bacalaureat, promovabilitatea, înainte de soluţionarea contestaţiilor, fiind de 80,25 la sută.

3 afișări
Imaginea articolului Nicio medie de 10 la bacalaureat, în judeţul Alba

Nicio medie de 10 la bacalaureat, în judeţul Alba

Inspectorul şcolar general adjunct Elena Ignat, preşedintele comisiei de organizare a bacalaureatului în judeţul Alba, a declarat, luni, că cele mai multe note sunt între 8 şi 8,99, respectiv 35,59 la sută şi între 9 şi 9,99, respectiv 32,4 la sută. Ignat a spus că în acest an niciun elev nu a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului au fost depuse, după probele examenului de bacalaureat, peste 600 de contestaţii, din care cele mai multe, respectiv 257, fiind la limba română. Contestaţiile vor fi soluţionate centru regional de recorectare din Târgu Mureş.

Examenul naţional de bacalaureat din acest nu a fost lipsit de incidente în Alba, 13 elevi fiind eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar mai mulţi profesori supraveghetori au fost sancţionaţi pentru că au trecut cu vederea încercări ale elevilor de a copia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici