Niciunul dintre marile oraşe ale României nu are staţii de epurare conforme UE

Zilnic două milioane de tone de ape uzate sunt evacuate neepurate în apele din lumea întreagă, iar în România peste 50 la sută din cantităţile de poluanţi evacuate în receptorii naturali provin din marile aglomerări umane.

267 afișări
Imaginea articolului Niciunul dintre marile oraşe ale României nu are staţii de epurare conforme UE

Niciunul dintre marile oraşe ale României nu are staţii de epurare conforme UE

Chiar dacă în perioada 2005-2008 s-a înregistrat o reducere cu zece la sută a cantităţii de poluanţi evacuaţi în receptori naturali, procentul de ape neepurate sau insuficient epurate rămâne în continuare destul de mare.

În prezent, niciunul dintre marile oraşe ale României nu are staţii de epurare conforme cerinţelor europene, arată Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

"Nivelul de calitate foarte bună a apelor ridică standardul de calitate şi de viaţă al unei naţiuni, pentru că o apă de foarte bună calitate dovedeşte modul în care această naţiune s-a comportat faţă de apă de-a lungul istoriei sale şi, în acelaşi timp, o responsabilizează în prezent şi în viitor să conserve şi să protejeze calitatea apelor, prin aplicarea unor politici durabile de gospodărire a apelor", susţine David Csaba, director general A.N. Apele Române.

La 22 decembrie 1992, în cadrul Conferinței Naţiunilor Unite asupra Mediului Inconjurător, de la Rio de Janeiro, a fost adoptată hotărârea prin care 22 martie devenea "Ziua mondială a apei". Din 1993, România sărbătoreşte aceastã zi alături de celelalte state ale lumii.

În acest an, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) este instituţia sub egida căreia sunt organizate în lumea întreagã acţiuni de celebrare a acestui eveniment.

În acest an, tema Zilei Mondiale a Apei "Clean Water for a Healthy World" (apă curată pentru o lume sănătoasă) pune accentul pe creşterea informãrii publicului în ceea ce priveşte calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici