Nicolae Păun: Există probleme multiple de infracţionalitate în rândul comunităţii rome

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Cameră, Nicolae Păun, a declarat, marţi, la întâlnirea cu Baconschi, în calitatea sa de reprezentant al romilor în Parlament, recunoaşte "ferm" că există probleme multiple de infracţionalitate şi chiar şi de altă natură în rândul comunităţii rome.

244 afișări
Imaginea articolului Nicolae Păun: Există probleme multiple de infracţionalitate în rândul comunităţii rome

Nicolae Păun: Există probleme multiple de infracţionalitate în rândul comunităţii rome (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Putem discuta şi despre faptul că, probabil, cultura şi obiceiurile romilor sunt puţin cam greu de perceput. Putem discuta că este alarmant că în cazul comunităţilor de romi infracţionalitatea juvenilă este mare. (...) Recunoaştem că avem probleme, dar pe de altă poarte suntem parteneri ai instituţiilor statului atunci când ni se cere să rezolvăm aceste probleme", a mai spus Nicolae Păun.

El a făcut aceste declaraţii la începutul unei dezbateri pe tema romilor pe care a organizat-o, conform afirmaţiilor sale, "în urma unei solicitări a organizaţiilor civice ale romilor care au manifestat în mod democratic cu privire la anumite afirmaţii făcute de către domnul ministru Baconschi şi nu numai la o întâlnire bilaterală extrem de importantă".

Păun a spus că Alianţa Civică a Romilor, care i-a cerut să aibă o reacţie personală faţă de declaraţiile lui Baconschi, nu s-a prezentat la dezbatere. "Probabil că dânşii îşi vor exprima punctul de vedere altfel. Este dreptul domniilor lor", a comentat Păun.

La dezbatere a participat şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care a declarat că nimic din convingerile sale nu are de-a face cu rasismul, dar că în calitatea sa nu poate să ignore sau să subestimeze semnalele critice primite din orice stat UE care se confruntă cu infractori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici