Nicolae Popa rămâne preşedintele ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, cu 11 voturi "pentru" şi şase "împotrivă", ca Nicolae Popa să rămână preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, până la împlinirea vârstei de 70 de ani, conform legii aplicate la momentul în care a fost numit şeful instanţei supreme.

4 afișări
Imaginea articolului Nicolae Popa rămâne preşedintele ICCJ

Nicolae Popa rămâne preşedintele ICCJ

Majoritatea membrilor CSM au susţinut că aceeaşi decizie se aplică pentru toţi judecătorii aflaţi în funcţie la 27 septembrie 2004.

Preşedintele CSM, Anton Pandrea, a declarat că în cazul preşedintelui Nicolae Popa s-a ţinut cont de legea în vigoare la momentul numirii în funcţia de şef al instanţei supreme.

La luarea deciziei, membrii au ţinut cont de prevederile Constituţiei, potrivit cărora trebuie să fie menţinut mandatul până la finalizarea lui, a mai declarat Pandrea.

Nicolae Popa nu a fost prezent la dezbaterile din şedinţa CSM, el lăsând chestiunea la aprecierea colegilor.

Judecătorul Nicolae Popa - fost preşedinte al Curţii Constituţionale între 2001-2004 - a preluat conducerea ICCJ în iunie 2004, după ce a fost debarcat din funcţia de preşedinte al instanţei supreme Paul Florea, în 16 iunie, chiar în ziua în care acesta împlinea 70 de ani, potrivit legii în vigoare la acea dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici