Nicolae Robu “te lasă mască!” Edilul refuză să instituie obligativitatea purtării măştii în centrul Timişoarei

  • În zona centrală, centrul istoric şi străzile adiacente din Timişoara nu se poartă mască
  • Nicolae Robu te obligă să poţi masca pe faleza canalului Bega, acolo unde zona este pustie
  • Primarul se abate astfel de la hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
2790 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu “te lasă mască!” Edilul refuză să instituie obligativitatea purtării măştii în centrul Timişoarei

Odată cu prelungirea stării de alertă, Comitetul Judeţean pentru Stuaţii de Urgenţă din Timiş a stabilit ca masca să devină obligatorie în toate spaţiile aglomerate, inclusiv în zonele centrale ale localităţilor.

Delimitarea zonelor centrale, precum şi intervalul orar în care se instituie această obligativitate, a rămas în sarcina Comitetelor Locale, organism care la Timişoara este condus de Nicolae Robu. La şedinţa convcată, edilul a scos din discuţie zonele centrale aglomerate motivând că aici oamenii sunt în mişcare, drept urmare masca nu îşi are rostul.

A fost de acord însă ca timişorenii să poarte masca de protecţie pe falezele canalului Bega, acolo unde  zona este aproape tot timpul pustie. Timişorenii care obişnuiesc să se plimbe pe faleza canalului Bega sunt şocaţi de această hotărâre şi nu înţeleg deciazia lipsită de logică a primarului.

”Mi se pare anormal, singur aici, nu ai pe nimeni în jurul tău şi să pui mască sus, nu mi se pare normal”, ”Atât timp cât nu este circulaţie eu cred că masca se mai poate da jos, dar când este lume este normal” sau ”Nu ştiu, ţinând cont că este în aer liber nu ştiu de ce ar trebui să purtăm mască. Da, probabil dânşii ştiu mai multe”, sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor.

”Zonele de promenadă trebuie să fie lăsate spre bucuria oamenilor atâta vreme cât acolo nu sunt întrunite condiţiile medicale, oamenii sunt în mişcare, este un flux continu, nu se staţionează, chiar dacă se întâlnesc oamenii care se cunosc, ei se salută, eventual schimbă două vorbe dar nu stau minute în şir apropiaţi în această zonă de promenadă încât să se justifice instituirea obligativităţii purtării măştii”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici