Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece

Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Raed Arafat este cea mai mare pierdere a sistemului sanitar românesc din ultimii 20 de ani, iar cel care ar trebui să plece este preşedintele Băsescu, întrucât îşi bate joc şi renunţă la serviciile acestui om.

394 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece

Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este incredibil cum cel mai bun profesionist în domeniul medicinii de urgenţă - iar când spun profesionist mă refer la un om care ştie să scrie legi, care ştie să facă hotărâri şi ordine de ministru, care ştie să aplice legislaţia, care ştie să gândescă metodologic sistemul integrat de urgenţă - este incredibil cum un asemenea om este forţat să părăsească sistemul pe care l-a profesionalizat, pe care l-a perfecţionat şi pe care l-a făcut probabil cea mai importantă verigă a sistemului sanitar românesc", a spus Eugen Nicolăescu.

Liberalul a apreciat că este de neacceptat ca un preşedinte în exerciţiu, cum este Traian Băsescu, să-şi "bată joc" şi să renunţe la serviciile lui Raed Arafat, un om care nu serveşte interesele şefului statului, dar serveşte interesele poporului român.

"Cred că în acest moment cel care ar trebui să plece din orice post ar trebui să fie Traian Băsescu pentru faptul că, în loc să modernizeze cu adevărat statul român, îl întoarce înapoi cu zeci de ani", a mai spus Nicolăescu.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici