Nicolăescu asigură FMI şi CE că reforma în sănătate va respecta nevoile populaţiei

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a transmis reprezentanţilor FMI, BM şi CE, vineri, că proiectele reformei în sănătate sunt de natură să creeze un sistem public de sănătate echilibrat, care să respecte nevoile populaţiei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

82 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu asigură FMI şi CE că reforma în sănătate va respecta nevoile populaţiei

Eugen Nicolăescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conducerea Ministerului Sănătăţii (MS) s-a întâlnit, vineri, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), reprezentanţii Băncii Mondiale (BM) şi cei ai Comisiei Europene (CE), discuţiile axându-se pe "eforturile depuse de MS pentru ducerea la capăt a reformei în sistemul de sănătate", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat delegaţiei stadiul proiectelor de reformă ale MS, aflate în dezbatere publică, apreciind faptul că toate proiectele se află în graficul asumat împreună cu partenerii internaţionali.

În cadrul discuţiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetului de servicii medicale de bază şi, concomitent, a pachetului din asigurari private suplimentare, precizează sursa citată.

Potrivit MS, Nicolăescu a dat asigurări că proiectele care stau la baza reformei în sănătate sunt de natură să creeze un sistem public de sănătate echilibrat, care să respecte nevoile populaţiei.

În final, ministrul le-a transmis partenerilor internaţionali că instituţia pe care o conduce va respecta regulile Uniunii Europene, Programul de Guvernare şi acordul pe care Romania îl are cu organismele financiare internationale, mai arată MS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici