Nicolăescu: Peste 60 la sută dintre managerii de spital nu au dat rezultatele pe care le aşteptam

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este dezamădit de modul în care aproape două treimi dintre managerii spitalelor şi-au desfăşurat activitatea şi intenţionază ca în 2008 să organizeze cursuri de management mai mult de natură psihologică, decât strict administrativă.

2 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Peste 60 la sută dintre managerii de spital nu au dat rezultatele pe care le aşteptam

Nicolăescu: Peste 60 la sută dintre managerii de spital nu au dat rezultatele pe care le aşteptam

"Ce cred că este negativ în 2007 este că nu s-a realizat foarte serios munca efectivă a managerilor. Am aşteptat mult mai mult de la ei, din punctul de vedere al rezultatelor, al implicării, al coordonării, al modului în care să conducă spitalele. Sunt spitale cu manageri foarte buni, în care rezultatele sunt formidabile. Dar sunt foarte, foarte multe, poate undeva peste 60-70 la sută de cazuri cu manageri neimplicaţi, care, după opinia mea, nu au dat rezultatele pe care noi le aşteptam sau eu personal le aşteptam", a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Demnitarul apreciază că aceşti manageri ar putea avea unele motive obiective pentru rezultate nemulţumitoare, întrucât în sistem au fost probleme reale. Dar, ceea ce le reproşează ministrul este lipsa de iniţiativă, unii manageri aşteaptând să fie împinşi de la spate ca să facă ceva şi, mai mult, lipsa de comunicare între ei şi colectivele pe care le conduc.

"Sigur, nu înseamnă neapărat că sunt slabi manageri, incompetenţi sau altceva. Poate au fost condiţii mai grele decât s-au aşteptat. S-au lovit de licitaţii blocate, care i-au blocat şi pe ei. Dar faptul că nu au ştiut să-şi conducă bine colectivele, nu au ştiut să vorbească cu oamenii, că nu au ştiut să urmărească activitatea în secţii, astea nu ţin de nimic altceva decât de management şi de felul lor, de modul lor de implicare. Poate este o mare nerealizare a lor, pe care o înregistrez eu, este mânhnirea mea. Cu toate că m-am întâlnit cu ei de mai multe ori, nu am reuşit mare lucru. Pe unii am încercat să-i schimb, dar justiţia mi i-a pus la loc. Asta este viaţa, asta este cea mai mare neîmplinire din 2007. Am crezut că vor avea forţa să schimbe şi ei, nu să aştepte să le spun eu ce să facă, să-i împing mereu de la spate. Dacă asta aşteaptă, atunci mai sunt manageri. Cred că este nevoie de timp pentru schimbarea mentalitalităţii şi a managerilor. Va trebui, în 2008, să accentuez cursurile de pregătire în management, dar mai mult cele de natură psihologică, decât strict administrativă", a adăugat ministrul Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii este convins că în sistem persistă grupurile de interse, care au fost foarte active în 2007, dar care treptat îşi vor pierde din importanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici