Nicolăescu: Unul din cei cinci mineri internaţi la Spitalul de Arşi va intra în operaţie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi dimineaţă, că unul din cei cinci mineri internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, care are arsuri pe 80 la sută din corp, va intra în operaţie, alţi trei sunt în stare gravă şi unul "în situaţie optimistă".

30 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Unul din cei cinci mineri internaţi la Spitalul de Arşi va intra în operaţie

Nicolăescu: Unul din cei cinci mineri internaţi la Spitalul de Arşi va intra în operaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, care a venit, marţi dimineaţă, la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pentru a se interesa de starea răniţilor în exploziile de la mina Petrila, a declarat că patru din cei cinci mineri sunt în aceeaşi situaţie.

"Patru răniţi sunt în aceeaşi situaţie, dar putem spune că suntem mulţumiţi că situaţia nu evoluează în rău. Sunt mici semne de evoluţie", a spus Nicolăescu.

Demnitarul a precizat că cei patru mineri aflaţi în stare gravă vor fi duşi din nou în sala de operaţie pentru evaluare, după care va fi operat minerul care are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. În cazul acestuia, medicii vor face mai întâi o operaţie cu grefă sintetică, apoi transplant de piele.

Ministrul a adăugat că la Spitalul de Chirurgire Plastică, Reparatorie şi Arsuri există piele pentru transplant, dar "s-a cerut o rezervă", o ambulanţă urmând să aducă ţesutul la spital.

În privinţa celui de-al cincilea miner rănit, care are arsuri pe 10 la sută din suprafaţa corpului, ministrul a spus că acesta este conştient, în "situaţie optimistă" şi marţi dimineaţă era la pansat.

Ministrul a mai spus că din cei trei mineri răniţi internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unul are stare bună, pentru ceilalţi doi prognosticul fiind rezervat.

Nicolăescu a precizat că la Spitalul de Urgenţă Floreasca a discutat cu un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Petrila, care era foarte îngrijorat şi pe care speră că l-a ajutat să aibă încredere în medici.

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a cerut, luni, managerilor celor două spitale bucureştene unde au fost internaţi minerii răniţi în exploziile de la mina Petrila să transmită fişele medicale ale acestor pacienţi familiilor lor.

Într-o scrisoare adresată, luni, managerilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, precum şi prefectului de Hunedoara, ministrul Nicolăescu aminteşte că "datele despre starea de sănătate a pacienţilor au regim confidenţial şi sunt disponibile numai pentru medici sau familiile pacienţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici