Nicula: Am primit documentele cerute de la CEC - fără nume, CNP, CUI, denumirea societăţii

Preşedintele Comisiei de buget din Senat care anchetează activitatea CEC Bank, Cosmin Nicula, a declarat, luni, la finalul şedinţei care a durat aproximativ jumătate de oră, că Radu Gheţea a pus la dispoziţia comisiei documentele solicitate, care nu conţin nume, CNP, CUI sau denumirea societăţii.

760 afișări
Imaginea articolului Nicula: Am primit documentele cerute de la CEC - fără nume, CNP, CUI, denumirea societăţii

Nicula: Am primit documentele cerute de la CEC - fără nume, CNP, CUI, denumirea societăţii

Nicula a mai spus că, în urma primirii acestor documente, comisia urmează să elaboreze raportul până miercuri, pe care îl va depune la Biroul Permanent al Senatului.

"Am finalizat anchetele cu privire la CEC şi urmează ca după-amiază, în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.), să ne întâlnim să finalizăm raportul. Am primit documentele de la CEC, cele pe care le-am solicitat săptămâna trecută, documente care vor sta la baza analizei noastre, pentru finalizarea raportului", a spus Nicula.

Despre conţinutul documentelor puse la dispoziţie de CEC Bank, Cosmin Nicula a arătat că secretul bancar este foarte bine stipulat în lege şi că membrii comisiei au primit documentele solicitate, cu caracter confidenţial, dar "fără nume, fără CNP, fără CUI, fără denumirea societăţii".

Nicula a ţinut să revină şi asupra declaraţiei privind numărul creditelor de peste un milion de euro acordate de CEC Bank, el arătând că în 2013 s-a acordat un singur credit agricol, de către CEC, mai mare de 700.000 de euro: "Fac o precizare, săptămâna trecută cred că a fost o neînţelegere după şedinţa comisiei, când s-au invocat mai multe contracte, patru contracte sau un singur contract. Solicitarea noastră a fost cât se poate de clară, să ne pună la dispoziţie câte credite s-au dat pe 2013 pentru terenuri agricole, utilaje sau achiziţii de terenuri agricole. În acest sens, pot să vă spun că s-a dat un singur credit (mai mare de 700.000 de euro). Restul, pentru alte domenii de activitate".

Despre absenţa de la şedinţa comisiei a ministrului Daniel Chiţoiu, Cosmin Nicula a precizat că a vorbit cu acesta şi au stabilit de comun acord că nu mai are sens să vină astăzi. "Punctul de vedere al domnului Chiţoiu îl cunoaştem cu toţii", a spus el.

Cosmin Nicula a mai spus că se va putea finaliza raportul până miercuri.

Preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a declarat, luni, după ce a ieşit de la şedinţa comisiei de buget care anchetează activitatea CEC, unde a stat aproximativ zece minute, că a predat documentele solicitate şi că aşteaptă finalizarea raportului.

"Am avut ce-a de-a treia întâlnire, la solicitarea comisiei parlamentare privind analiza managementului CEC Bank, am predat documentele care au fost solicitate în şedinţele anterioare şi aşteptăm finalizarea raportului", a spus Gheţea.

Preşedintele CEC a ţinut să precizeze că, în cadrul discuţiilor, s-a omis un lucru important, de o manieră "destul de nereală", şi anume profitabilitatea băncii. El a menţionat că la 30 noiembrie CEC are un profit brut care este cu 25% mai mare decât profitul înregistrat pe tot anul 2012.

Preşedintele CEC Bank s-a prezentat, luni, la cea de-a treia audiere în Comisia de buget-finanţe a Senatului care anchetează activitatea CEC, la care fusese anunţat şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, care nu a mai ajuns la şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici