Nicuşor Constantinescu, citat luni la DNA Constanţa. Fostul preşedinte al CJ este cercetat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJ Constanţa, într-un dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi acordat finanţări nerambursabile unei asociaţii sportive în valoare de două milioane de lei.

465 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu, citat luni la DNA Constanţa. Fostul preşedinte al CJ este cercetat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciul Teritorial Constanţa au dispus începerea urmăririi penale faţă de o persoană care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Potrivit unor surse din cadrul DNA, este vorba de fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a fost citat luni la DNA.

Potrivit comunicatului DNA, acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce, încălcând legea achiziţiilor publice, ar fi acordat unei asociaţii sportive finanţări nerambursabile de două milioane de lei.

„În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (privind bugetul propriu al judeţului) care decurgeau din funcţia publică deţinută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achiziţiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor privind acordarea finanţării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociaţii sportive din judeţul Constanţa”, se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs ajunge la 2.000.000 lei în dauna bugetului judeţului Constanţa.

Procurorii mai spun că suspectului i s-a adus la cunoştinţă începerea urmărării penale în acest dosar.

De altfel, Nicuşor Constantinescu a fost citat luni la DNA Constanţa.

La ieşire, fostul preşedinte al CJ Constanţa, întrebat ce s-a întâmplat în faţa procurorilor, a spus că este vorba despre „ilegalităţi şi abuzuri”, precizând că i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penală.

„Ce vedeţi că se întâmplă: ilegalităţi şi abuzuri ale DNA şi SRI Constanţa. Au adus avocat din oficiu, care nu ştie dosarul, deşi eu am avocat ales, care a fost acum două săptămâni aici (la sediul DNA – n.r.), în alea două dosare cu Herghelia de la Mangalia şi despre Tel Drum. (…) Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) şi SRI-ul acum, în campania electorală”, a spus Nicuşor Constantinescu la urcarea în duba care l-a transportat înapoi la Penitenciar.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici