Nicuşor Constantinescu refuză tratamentul în Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, refuză tratamentul în Spitalul Penitenciar Poarta Albă, susţin magistraţii Curţii de Apel din Constanţa, care vor cere audierea acestuia prin videoconferinţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2348 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu refuză tratamentul în Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Nicuşor Constantinescu refuză tratamentul în Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Nicuşor Constantinescu urma să fie audiat, miercuri, la Curtea de Apel Constanţa, într-un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal, dar acesta nu s-a prezentat în instanţă.

Magistraţii au stabilit un nou termen în dosar, pentru 6 iunie, şi au declarat că, în urma unor discuţii cu conducerea Spitalului Penitenciar Poarta Albă, au aflat că Nicuşor Constantinescu refuză să-şi ia medicaţia de 24 de ore.

Instanţa va trimite o adresă către penitenciar pentru a afla dacă Nicuşor Constantinescu este de acord ca la următorul termen să fie audiat prin videoconferinţă.

De asemenea, la termenul de miercuri nu s-a prezentat nici avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, care s-a aflat la Bucureşti pentru un alt dosar. El a fost amendat de instanţă cu 5.000 de lei după ce, anterior mai fusese sancţionat, din acelaşi motiv, cu 2.000 de lei.

Marius Mocanu spunea despre clientul său că este nemulţumit că nu-şi poate îngriji corespunzător problemele medicale în Spitalul Penitenciar Poarta Albă. El preciza că a solicitat transferul la Penitenciarul Rahova - de unde ar putea merge pentru tratament la Spitalul Clinic Fundeni, "mai ales că la finalul acestei săptămâni are două termene la instanţele din Capitală”, dar deocamdată cererea nu i-a fost aprobată.

De altfel, Nicuşor Constantinescu ar intenţiona să intre în greva foamei, deoarece nu i-a fost asigurată asistenţa medicală de specialitate după ce a fost arestat, spun surse din anturajul acestuia.

Curtea de Apel Constanţa a admis, pe 20 mai, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. În aceeaşi seară, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost ridicat de acasă şi dus în arestul IPJ. Procurorii spuneau că Nicuşor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, preşedintelui CJ Constanţa i-a fost interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflaţiei la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici