NINSORI şi VISCOL în ţară - Cursurile vor fi reluate marţi în toate şcolile din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi. SITUAŢIA în alte judeţe

Cursurile vor fi reluate, marţi, în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi, iar în Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Olt şi Vaslui vor fi reluate în majoritatea şcolilor, cu excepţia unor unităţi din zone afectate de ninsori şi viscol, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

5554 afişări
Imaginea articolului NINSORI şi VISCOL în ţară - Cursurile vor fi reluate marţi în toate şcolile din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi. SITUAŢIA în alte judeţe

COD GALBEN de ninsori: Cursurile vor fi reluate marţi în toate şcolile din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şcoli şi grădiniţe din 10 judeţe rămân închise şi marţi

Şcolile şi grădiniţele din judeţul Tulcea rămân închise marţi, în timp ce în alte nouă judeţe se impune încă întreruperea parţială a activităţii şcolare, în special în mediul rural, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Cursurile vor fi reluate integral, marţi, în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu şi Harghita, a anunţat Ministerul Educaţiei.

În judeţul Tulcea şcolile şi grădiniţele îşi vor suspenda activitatea în totalitate şi în cursul zilei de mâine.

În alte nouă judeţe se impune încă întreruperea parţială a activităţii şcolare, astfel: Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei), Buzău (o unitate de învăţământ), Călăraşi (şase unităţi de învăţământ), Ialomiţa (19 unităţi de învăţământ), Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural), Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşul Murgeni), Constanţa (32 de unităţi de învăţământ), Vrancea (şase unităţi de învăţământ) şi Dâmboviţa (nouă unităţi de învăţământ).

Cursurile au fost suspendate luni în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

Suspendarea parţială a cursurilor s-a impus, din cauza vremii, în alte opt judeţe, respectiv: Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural), Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei), Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural), Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia), Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ), Olt (27 de unităţi de învăţământ), Argeş (cinci unităţi de învăţământ din localităţile Ungheni, Ciomăgeşti, Uda, Moşoaia şi Băbana), Alba (o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori), Harghita (o unitate de învăţământ).

Deciziile de redeschidere, începând de marţi, a cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi au fost luate de colegiile prefecturale şi anunţate luni Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).


Cursurile vor fi reluate marţi şi în judeţul Giurgiu, cu excepţia unităţilor şcolare din localităţile Gogoşari, Putineiu şi Schitu.

În judeţul Ialomiţa vor fi redeschise toate şcolile din mediul urban, iar în judeţul Dâmboviţa vor funcţiona toate unităţile de învăţământ, mai puţin cele din localităţile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doiceşti şi Brăneşti.

În judeţul Olt, opt unităţi de învăţământ rămân închise, iar în judeţul Vaslui, cursurile vor fi reluate în toate unităţile de învăţământ din mediul urban şi, parţial, în cele din mediul rural.

Cursurile sunt suspendate luni, din cauza vremii, în toate şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

De asemenea, luni sunt suspendate parţial cursurile în alte nouă judeţe, respectiv: Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural); Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei); Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural); Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia); Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ); Olt (27 de unităţi de învăţământ); Argeş (şase unităţi de învăţământ din localităţile Ungheni, Ciomăgeşti, Uda, Moşoaia şi Băbana); Alba (o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori); Harghita (o unitate de învăţământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, a precizat MENCS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici