Niţu, despre preşedinţii de CJ anchetaţi: Nu există inculpaţi care să laude organele judiciare

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi, referitor la acuzaţiile şefilor de CJ anchetaţi conform cărora aceştia ar fi "victime" ale procurorilor, că nu există inculpaţi care să laude munca şi efortul depus de organele judiciare.

162 afișări
Imaginea articolului Niţu, despre preşedinţii de CJ anchetaţi: Nu există inculpaţi care să laude organele judiciare

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Aceste persoane la care faceţi referire, dincolo de calitatea dumnealor de oameni politici sau de politicieni, sunt inculpaţi. Noi vorbim, în procesele penale, despre inculpaţi şi vă asigur că nu există inculpaţi aflaţi în proceduri judiciare care să laude organele judiciare pentru munca serioasă pe care au depus-o şi pentru efortul depus şi pentru realizările în domeniul dovedirii infracţiunilor", a spus Niţu.

Procurorul şef al Parchetului instanţei supreme a subliniat, în acelaşi context, că anchetatorii nu instrumentează dosare penale în funcţie de apartenenţa politică a celor vizaţi în acestea.

"Noi nu facem dosare penale şi nici nu avem voie să facem dosare penale având drept criteriu a fi politician sau nu sau apartenenţa la un partid politic. Noi vorbim despre inculpaţi şi, atunci când vorbim despre inculpaţi, nu ne aşteptăm ca vreun inculpat (...) să felicite organele judiciare şi să mulţumescă pentru faptul că le-au demonstrat vinovăţia", a declarat Tiberiu Niţu.

Printre cei mai vehemenţi acuzatori ai organelor de anchetă se numără preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicușor Constantinescu, pe numele căruia DNA a deschis, recent, un nou dosar, de abuz în serviciu.

Întrebat, în 28 martie, de ce crede că i-a fost deschis acest dosar, Constantinescu a spus că 2014 este an electoral, iar el este client "de serviciu" al procurorilor. Preşedintele CJ Constanţa a acuzat, cu acelaşi prilej, "inchiziţia publică" instituită, în opinia lui, "de 10 ani, în regimul Băsescu".

Ulterior, la scurt timp după reţinerea primarului Constanţei, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu a postat un mesaj pe Facebook intitulat "Apel către prietenii români!", în care acuza modul în care a fost "umilit şi batjocorit de poliţia politică DNA", precum şi "circul" şi "abuzurile" începute în cazul său şi continuate şi în cazul lui Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici