Nivelul de alertă teroristă, menţinut la "moderat"

Nivelul de alertă teroristă este în continuare "moderat", conform site-ului SRI, deşi summit-ul NATO s-a încheiat vineri.

113 afișări
Imaginea articolului Nivelul de alertă teroristă, menţinut la "moderat"

Nivelul de alertă teroristă, menţinut la "moderat" şi după summit-ul NATO (Imagine: Mediafax Foto)

CSAT a aprobat, în 25 martie, ridicarea nivelului de alertă teroristă de la "precaut" la "moderat", adică de la culoarea albastră la culoarea galbenă, în contextul măsurilor de securitate luate pentru organizarea summit-ului NATO din 2 - 4 aprilie.

Conform unui comunicat al Preşedinţiei dat publicităţii la finalul şedinţei CSAT din 25 martie, membrii Consiliului au analizat stadiul realizării măsurilor de securitate stabilite pentru organizarea şi desfăşurarea summit-ului NATO, fiind făcute informări de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi de către primarul general al Capitalei. "CSAT a aprobat, la propunerea Serviciului Român de Informaţii, ridicarea nivelului de alertă teroristă de la albastru (precaut), la galben (moderat), nivel care presupune activarea unor măsuri speciale de colaborare între instituţiile statului român", preciza sursa citată.

Nivelul "moderat" de alertă teroristă, simbolizat prin culoarea galbenă, înseamnă că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil.

Nivelul "precaut" de alertă teroristă înseamnă, potrivit site-ului SRI, că "informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist".

La nivelul "moderat" de alertă teroristă, "informaţiile disponibile şi evenimentele recente evidenţiază că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil", conform SRI.

Cel mai redus nivel de alertă teroristă este "scăzut", simbolizat prin culoarea verde, iar cel mai mare nivel este "critic", simbolizat prin culoarea roşie.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nici Administraţia prezidenţială şi nici SRI nu au făcut precizări în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici