Noaptea Muzeelor va fi organizată pe 18 mai

  • Noaptea Muzeelor va fi organizată sâmbătă, 18 mai.
  • Ediţia a 20-a a evenimentului se va desfăşura pe tot parcursul zilei, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe ţări europene.
198 afișări
Imaginea articolului Noaptea Muzeelor va fi organizată pe 18 mai

„Ne vom mobiliza în toată ţara, totul pentru a aduce publicului şi fanilor sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ţinem naţiunea trează şi receptivă la cultură, până dimineaţă”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator relaţii internaţionale şi proiecte culturale al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Evenimentul a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, cu cifre de audienţă ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii ţări.

În anul 2023, ediţia cu numărul 19 a Nopţii Muzeelor a fost organizată împreună cu instituţii culturale din Moldova de peste Prut şi a fost prezentă în peste 360 de muzee şi spaţii din 90 de localităţi din România şi alte 9 din Republica Moldova. Acestea au acoperit geografic 38 de judeţe şi 5 raioane ale ţării vecine.

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse, de la 34 de muzee, la festivaluri de design şi de la case ale creaţiei şi ale experimentelor, până la palate şi galerii de artă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici