"Noaptea roţilor de foc" - obicei străvechi pentru „Lăsata secului”. Garda de Mediu vrea măsuri

Garda de Mediu Prahova cere autorităţilor locale să monitorizeze şi să prevină arderea cauciucurilor cu ocazia „Nopţii roţilor de foc", un obicei străvechi pentru „Lăsata secului”.

412 afișări
Imaginea articolului "Noaptea roţilor de foc" - obicei străvechi pentru „Lăsata secului”. Garda de Mediu vrea măsuri

Pentru prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului şi a stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a unor obiceiuri populare ce pot avea loc în data de 26 februarie, când va avea loc sărbătoarea religioasă ,,Lăsata secului”, Garda de Mediu Prahova susţine că se impun măsuri de monitorizare a acestor evenimente şi necesitatea asigurării prevenţiei şi intervenţiei în cazul apariţiei fenomenelor de incendiere a anvelopelor uzate.

„De asemenea, aducem în atenţia tuturor administraţiilor publice locale necesitatea monitorizării şi prevenirii unor astfel de evenimente. Astfel, vă aducem la cunostinţă că legislaţia de mediu interzice incendierea oricărui tip de deşeu (inclusiv anvelope uzate). Fapta se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice, la care se aplică şi sancţiunea contravenţională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor şi mijloacelor folosite la săvârşirea contravenţiei pentru incendierea deşeurilor”, arată comisarii de mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici