Noi alunecări de teren în judeţul Prahova au afectat infrastructura

Noi alunecări de teren s-au produs, în ultimele ore, în judeţul Prahova, unde în mai multe zone traficul rutier pentru autovehiculele de mare tonaj a fost restricţionat, cinci drumuri judeţene fiind afectate, iar pragul de fund al unui pod fiind distrus aproape în totalitate.

157 afișări
Imaginea articolului Noi alunecări de teren în judeţul Prahova au afectat infrastructura

Noi alunecări de teren în judeţul Prahova au afectat infrastructura (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, noi alunecări de teren s-au produs în ultimele ore în mai multe zone din judeţ, avariind infrastructura de transport.

Cea mai afectată este localitatea Valea Călugărească, unde alunecările de teren pun în pericol circulaţia autovehiculelor de mare tonaj în două sate. Astfel, în satul Valea Poienii circulaţia pe un drum comunal este restricţionată la o singură bandă, iar traficul rutier pentru autovehiculele cu masa mai mare de cinci tone este în pericol din cauza unei alunecări de teren. În aceeaşi comună, în satul Valea Mantei a fost interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa de peste cinci tone, după ce o parte a unui drum s-a surpat din cauza unei alunecări de teren.

Pe drumul judeţean 218 o alunecare de teren a afectat în proporţie de 85 la sută pragul de fund al unui pod.

Conform ISU Prahova, circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe următoarele tronsoane de drum: DJ 207 între Câmpina şi Şotrile, DJ 234 între Sângeru şi Salcia, DJ 235 în localitatea Lapoş, DJ 101T în comuna Bertea, DJ 219 între centrul comunei Predeal Sărari şi centrul satului Zimbroaia, drumul comunal 12 Vâlcăneşti - Trestioara.

De asemenea, în comuna Dumbrava, din cauza ploilor torenţiale debitul râului Teleajen a crescut foarte mult, iar în amonte de podul de cale ferată malul stâng este erodat pe o lungime de 250 metri şi o lăţime de 40 metri.

Ploile torenţiale din ultima perioadă au determinat activarea sau reactivarea unor alunecări de teren în cel puţin 18 comune din judeţul Prahova. Până în prezent, nu au fost afectate locuinţe sau alte imobile, ci doar drumuri şi poduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici