Noi date despre starea Arhiepiscopului Pimen care a contactat COVID-19 în focarul din Suceava

  • Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a prezentat ultimele informaţii privitoare la starea de sănătate a celui mai vârstnic ierarh român.
  • Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost transferat luni seara cu un elicopter la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, după ce a prezentat simptome de Covid-19 de gravitate medie şi, ulterior, a fost confirmat cu noul coronavirus.
9564 afișări
Imaginea articolului Noi date despre starea Arhiepiscopului Pimen care a contactat COVID-19 în focarul din Suceava

Noi informaţii despre starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen

Conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, starea de sănătate a prelatului ortodox este una stabilă, dar nu lipsită de îngrijorare.

”Potrivit ultimelor informări din partea conducerii Spitalului Matei Balş, starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una stabilă, chiar bună în contextul dat, context care rămâne însă delicat şi nu lipsit de îngrijorare”, a declarat Bănescu pentru agenţia de presă a Patriarhiei, Basillica.ro.

Ierarhul se află sub tratament şi, conform ministrului Tătaru, acesta era la Terapie Intensivă pentru a fi monitorizat datorită vârstei înaintate.

Arhiepiscopul Pimen (90 de ani) a implicat în lupta împotriva virusului pe care l-a contactat în focarul de coronavirus din Suceava, zonă aflată în carantină din cauza epidemiei extinse.

Ierarhul s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău, la botez primind numele Vasile. A fost hirotonit ieromonah în anul 1957, ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 24 ianuarie 1991 şi instalat la Suceava în 3 martie 1991.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici