Noi detalii în cazul transportului de solzi de pangolin. Anunţul făcut de MAE: Nici Interpol nu a primit vreo cerere de sprijin în acest sens

MAE a transmis, marţi, că nu a primit nicio comuncare oficială din partea autorităţilor turce sau congoleze privind o anchetă care să vizeze implicarea unui cetăţean român traficului internaţional cu solzi de pangolin. MAE precizează că nici Interpol nu a primit vreo cerere de sprijin în acest sens.

2802 afișări
Imaginea articolului Noi detalii în cazul transportului de solzi de pangolin. Anunţul făcut de MAE: Nici Interpol nu a primit vreo cerere de sprijin în acest sens

Noi detalii în cazul transportului de solzi de pangolin. Declaraţia făcută de MAE

"Atât Centrala MAE, cât şi Ambasadele României la Luanda (acreditată şi în Republica Democrată Congo) şi Ankara, precum şi Consulatul General al României la Istanbul, au întreprins cu celeritate demersuri de verificare a informaţiilor vehiculate public şi au solicitat, în regim de urgenţă, informaţii şi clarificări autorităţilor locale. Ca urmare a acestor demersuri, Ministerul Afacerilor Externe precizează că până la acest moment nu a fost primită nicio comunicare oficială din partea autorităţilor competente turce sau congoleze cu privire la o eventuală anchetă care ar viza un cetăţean român în legătură cu acest caz", se arată într-un comunicat al MAE, remis MEDIAFAX.

Comunicatul mai preciezează că MAE a făcut demersuri pe lângă Biroul Naţional Interpol şi că nu există o solicitare de sprijin din partea autorităţilor turce şi congoleze în acest sens.

Un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, evaluat la aproximativ 1,5 milioane de euro, a fost descoperit de autorităţi pe Aeroportul Internaţional Istanbul, care adaugă că solzii proveneau din Republica Democrată Congo şi urmau să ajungă în România, relatează Rfi.

În acest caz, biroul turc al Interpol a alertat autorităţile din ţara africană, care au descins la Aeroportul Internaţional Kinshasa. Mai mulţi oficiali din cadrul aeroportului şi din cadrul serviciilor vamale au fost reţinuţi pentru trafic cu solzi de pangolin. Potrivit autorităţilor congoleze şi turce, solzii fuseseră încărcaţi în locul unui transport declarat de mobilă.

Pangolinul este un mamifer de talie mică, iar solzii acestuia sunt utilizaţi în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiţionale. Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
congo,
solzi,
pangolin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici