Noi focare de pestă porcină în Teleorman. Peste 4.000 de porci ucişi până acum

Direcţia Sanitar-Veterinară Teleorman anunţă apariţia unor noi focare de pestă porcină africană în judeţ. Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în probele prelevate din 10 exploataţii non-profesionale din comuna Lisa.

139 afișări
Imaginea articolului Noi focare de pestă porcină în Teleorman.  Peste 4.000 de porci ucişi până acum

Noi focare de pestă porcină în Teleorman. Peste 4.000 de porci ucişi până acum

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane în probele prelevate de la cadavre de porc domestic din 10 exploataţii non-profesionale situate în comuna Lisa.

În urma confirmării diagnosticului s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din satul Lisa, comuna Lisa, începând de marţi.

Până acum, pesta porcină africană a afectat 1.065 de gospodării din 15 localităţi teleormănene, fiind sacrificaţi 4.400 de porci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici