Noi informaţii despre A8, Tg.Mureş – Tg. Neamţ. CNAIR a aprobat!

CNAIR a aprobat joi o serie de documente pentru realizarea unui sector al autostrăzii A8, Tg.Mureş – Tg. Neamţ.

2295 afișări
Imaginea articolului Noi informaţii despre A8, Tg.Mureş – Tg. Neamţ. CNAIR a aprobat!

Noi informaţii despre A8, Tg.Mureş – Tg. Neamţ. CNAIR a aprobat!

„Am aprobat astăzi în CTE CNAIR indicatorii tehnico-economici necesari lansării licitaţiei pentru construcţia secţiunii II a Autostrăzii TârguMureş – Târgu Neamţ, A8”, a anunţat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

Este vorba despre secţiunea Miercurea Nirajului — Leghin care va avea o lungime totală de 159,2 kilometri.

Traseul va include cinci noduri rutiere la intersecţiile cu DN13A (Sovata), DN13B (Joseni), DN12 (Ditrău), DN15 (Tulgheş) şi DN15B (Pipirig), 437 de structuri (119 poduri, 19 pasaje, 117 viaducte, 179 podeţe) şi 47 tuneluri, în lungime totală de 11,64 kilometri.

De asemenea, autostrada va avea patru parcări de scurtă durată, un punct de sprijin şi întreţinere, şase spaţii de servicii şi două centre de întreţinere şi coordonare.

Proiectul, finanţat prin Programul Transport are o valoare totală estimată de 31,56 miliarde lei, fără TVA.

Documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesare construcţiei secţiunii de autostradă Miercurea Nirajului — Leghin va fi elaborată dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, a precizat Pistol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnair,
autostradă,
a8

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici